PİYASALAR

  • BIST 1009067.58-0.14%
  • ALTIN2324.2790.76%
  • DOLAR32.3620.1%
  • EURO34.959-0.23%
  • STERLİN40.878-0.12%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Emine Erdoğan, ABD'li Müslüman toplumun kadın temsilcileriyle bir araya geldi
Emine Erdoğan, ABD'li Müslüman toplumun kadın temsilcileriyle bir araya geldi

Emine Erdoğan, ABD'li Müslüman toplumun kadın temsilcileriyle bir araya geldi

Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurulu kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD'li Müslüman toplumun kadın temsilcileriyle bir araya geldi.

A+A-

Burada bir takım konuşmalarda bulunan  Emine Erdoğan, dünyanın dört bir yanında Müslüman topluluklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, "Kendimi uzun zamandır görmediğim akrabalarıma kavuşmuş gibi hissediyorum" açıklamalarında bulundu.

Irkçılık gibi, insanlığı nefrete iten hastalıklı düşüncelerin, İslam'ın esenlik dolu ruhunda kaybolup gittiğini dile getiren Emine Erdoğan, dünyada hızla yükselen İslamofobi nedeniyle Müslümanların "öteki" olarak etiketlendiğini belirtti.

"Müslümanlar terörle, kadına zulümle, savaşla anılıyor. Hiç tasvip etmediğimiz bazı kültürel uygulamalar, 'İslam dini' diye tanıtılıp, aleyhte kullanılıyor" diyen Emine Erdoğan, Müslümanların daha fazla birlik içinde olması gerektiğine işaret etti.

"İlişkilerimizi geliştirmeliyiz"

Emine Erdoğan, 11 Eylül'den bu yana, Amerika'da yükselen İslamofobi ve ırkçılık ile hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini altına çizerek, şöyle devam etti:

"Olimpik sporcu İbtihaj Muhammed hepimizin onuru. Malcolm X, hepimizi cesaretlendiriyor. Muhammed Ali, okyanus ötesinde bizlerin kahramanıydı. Şimdi de torunlarım için ilham kaynağı. Yani hepimizin hayatı, mücadelesi bir kelebeğin kanat çırpışı gibi birbirine bağlı. Bu nedenle ilişkilerimizi geliştirmeliyiz."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.