PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2322.6720.7%
  • DOLAR32.350.07%
  • EURO34.8441.53%
  • STERLİN40.7781.45%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eğitim-Sen: "Yüz yüze sınavlar iptal edilmeli"
Eğitim-Sen: "Yüz yüze sınavlar iptal edilmeli"

Eğitim-Sen: "Yüz yüze sınavlar iptal edilmeli"

Eğitim-Sen, MEB’in aldığı okulların açılması ve sınavların yüz yüze yapılması kararlarına dair açıklama yaparak, “Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavların yapılması kararı iptal edilmeli ve bu sınavlar yüz yüze eğitime geçildiğinde mutlaka telafi programı yapılarak gerçekleştirilmelidir” dedi.

A+A-

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların yüz yüze eğitime başlaması ve sınavların yapılması kararlarına ilişkin açıklama yaptı.

Eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlanmadan, maske ve mesafe gibi önlemlerin alınmadan okulların 1 Mart tarihinde açılması yönünde bakanlığın ısrar ettiğini belirten sendika, “Yüz yüze eğitime geçebilmek için başta aşı olmak üzere alınabilecek tüm tedbirleri alma ve hızla bu tedbirleri uygulamaya geçirme imkânları varken, hâlâ bu tedbirleri hayata geçirmemenin kayıp bir kuşak yaratacağı bilinmelidir” dedi.

‘YÜZ YÜZE SINAVLAR İPTAL EDLİMELİ’

Liselerde 12’nci sınıflar için okulların açılacağını, 1 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında da birinci dönem yapılmayan sınavların yüz yüze yapılacağını belirten Eğitim-Sen, “Aşı takvimi muğlaklığını korurken, liselerde bir yandan 12. sınıflar için yüz yüze eğitime geçilmesi, diğer yandan hızla 9., 10. ve 11. sınıflarda sınavların yüz yüze yapılmaya başlanacak olması okul nüfusunun artmasına ve hareketlenmesine yol açacaktır” dedi.

Yüz yüze sınavların 1 Kasım 2020’ye kadar olan konuları kapsadığının duyurulduğunu belirten sendika açıklamasında, “Biliyoruz ki eğitim sürecinde çok ciddi sınıfsal eşitsizlikler, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri ve anadili farklı olan öğrencilerin karşı karşıya kaldığı eşitsizlikler, eğitim sürecini çok olumsuz etkilemiş v e eğitim hakkının kullanılmasını büyük ölçüde sekteye uğratmıştır. Bu nedenlerle hiçbir telafi programı yapılmadan bu sınavların yapılması, eğitsel olarak doğru olmadığı gibi etik-politik olarak da yerinde bir karar değildir” ifadelerine yer verdi.

Eğitim-Sen, yüz yüze eğitimlere başlanması ve sınavlara ilişkin üç talebini ise şu şekilde sıraladı:
-Eğitim emekçilerine aşı yapılmasına gecikmeksizin bir an önce başlanmalıdır.
-Okulların ne zaman açılacağı, aşı takvimi, telafi programlarının kapsamı ve niteliği, okul içinde salgınla mücadele ve benzeri konulardaki karar süreçlerine, eğitim bileşenlerinin ve onların demokratik örgütlerinin katılımı sağlanmalıdır.
-Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavların yapılması kararı iptal edilmeli ve bu sınavlar yüz yüze eğitime geçildiğinde mutlaka telafi programı yapılarak gerçekleştirilmelidir.

SELÇUK: HEPİMİZİN ORTAK ÇABASI OLMALI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ise bugün Twitter'dan değerlendirme yaparak, "Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız. Geçen hafta köy okullarımızı açtık, Pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.