PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Düz bir karın için Türk kahvesi
Düz bir karın için Türk kahvesi

Düz bir karın için Türk kahvesi

Yapılan araştırmalar, Türk kahvesinin iştahı kestiğini gösterdi. Günde bir fincan Türk kahvesini yanında bol su ile içerseniz, kahvenin idrar söktürücü etkisini de tetiklemiş olursunuz. 

A+A-

Dümdüz bir karın, sayısız kadının hayalidir. Bu istek genelde yazın habercisi olan baharaylarında gelir ve karnınızı düzleştirmek için artık çok az zamanınız vardır. Oysa sağlıklı bir beden ve fit bir görünüm istiyorsanız, mevsimin önemi yoktur. Düz bir karın için şimdi listeleyeceğim besinler belki de mutfağınızda daima bulunan şeylerdir ve siz nasıl tüketmeniz gerektiğini bilmiyorsunuzdur…


Türk kahvesi


Yapılan araştırmalar, Türk kahvesinin iştahı kestiğini gösterdi! Günde bir fincan Türk kahvesini yanında bol su ile içerseniz, kahvenin idrar söktürücü etkisini de tetiklemiş olursunuz. Böylece vücudunuzdan zararlı toksinlerin atılması da kolaylaşır. Türk kahvesi hakkında yapılan araştırmalar, metabolizmayı hızlandırmanın yanında selülitler üzerinde de etkili olduğunu gösterdi. Türk kahvesinden faydalanmak istiyorsanız, kahvenizi mutlaka şekersiz içmelisiniz.


Yumurta


Sadece bir adet yumurtada 6 gr protein (sizi uzun süre tok tutmaya, böylece abur cuburdan uzak kalmanıza yardımcı olur) ve günlük ihtiyacınızın yüzde 7'sini karşılamaya yetecek kadar D vitamini ihtiva eder. Ayrıca sadece 70 kaloridir. Zayıflamak istiyorsanız, her gün bir yumurta tüketmeye özen göstermelisiniz.

Lahana turşusu


Kültürümüzde, kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri de lahana turşusudur. Elbette tuz oranı doğru ayarlanmalı ve mümkünse sizin tarafınızdan yapılmış olmalıdır. Yapılan araştırmalar lahana turşusunun, kilo verme ve sağlıklı bir metabolizma için gereken probiyotiklerle dolu olduğunu gösterdi.

Zeytin


Zayıflama ve sağlıklı yaşam söz konusu olduğunda bunca övülen zeytinyağının kaynağı olan zeytini es geçmemek gerekir. Sağlıklı yağlar açısından oldukça zengin olan zeytin, kalori söz konusu olduğunda gayet fakirdir. Beş adet zeytin sadece 20 kalori içerir!

Yoğurt


Düşük kalorili olması sebebiyle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Yüksek miktarda protein ve probiyotik içerir. Zayıflamak için yoğurt yemeyi tercih edecekseniz, mutlaka sade ve az yağlı olanı seçin. Tamamen yağsız light yoğurtlar zayıflamak için uygun değildir.

Donmuş muz


Evet, yanlış okumadınız; zayıflamak istiyorsanız, muzu dondurarak tüketin! Muz potasyum yününden son derece zengin bir meyvedir ve dondurulduğunda, ev yapımı dondurmalar için harika bir temel oluşturur! Dondurulmuş muz ile yapılan tatlı ve ev yapımı dondurmalara şeker ilave etmenize gerek kalmayacağından oldukça iyi bir alternatiftir.

Balkabağı


Bal kabağı son derece zengin bir A vitamini kaynağıdır. Maalesef ülkemizde şekere adeta bulanarak neredeyse sağlıksız hale getiriliyor. Şekersiz de oldukça lezzetli olan bu sebze, düşük kalorilidir ve uzun süre tok tutar.

 

 

Ajanslar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.