PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Düşen jette hayatını kaybeden kaptan pilot FETÖ mağduru
Düşen jette hayatını kaybeden kaptan pilot FETÖ mağduru

Düşen jette hayatını kaybeden kaptan pilot FETÖ mağduru

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye dönerken, İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düşen jetteki kaptan pilot Melike Kuvvet'in FETÖ kumpasıyla TSK'dan uzaklaştırıldığı öğrenildi.

A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen Başaran Holding'a ait özel jet, İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düşmüş, 2'si kadın pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu toplam 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaza kırım ekibinin cenazeleri kurtarma çalışmaları sürerken, hayatını kaybedenlerin kimliklerine dair detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

PİLOT MELİKE KUVVET FETÖ MAĞDURUYDU

Uçağın kaptan pilotu Melike Kuvvet’ti. Hava Kuvvetlerinin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet, daha sonra özel sektöre geçmişti ve bir süredir Başaran Holding’in uçağında görev yapmaktaydı.

Pilot Kuvvet'in özel sektöre geçme sebebinin kendi tercihi değil bir mecburiyet olduğu, ancak kazadan sonra ortaya çıktı.

TSK'YA DÖNMEK İÇİN GÜN SAYIYORDU

FETÖ kumpasıyla pilot yüzbaşı görevindeyken TSK'dan uzaklaştırıldıktan sonra maddi sıkıntılar yaşadığı öğrenilen Melike Kuvvet'in, ailesinin ve kendi geçimini sağlamak için özel jet pilotluğu yaptığı, İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri öğretim görevlisi olarak ders verdiği öğrenildi.

Melike Kuvvet'in en son 10 gün önce ailesini görmek için Konya'ya geldiği belirtildi. Melike Kuvvet'in yakınlarına FETÖ kumpasıyla ordudan atıldığını ancak mayıs ayında binbaşı rütbesiyle yeniden üniformasını giyeceğini, bu nedenle de çok heyecanlı olduğunu söylediği öğrenildi.

AHLAKSIZ YAŞANTI İFTİRASI

FETÖ tarafından, asker bir arkadaşının çocuğunun doğum gününde şarkı söylerken videosu çekilerek, “ahlaksız yaşantı” iddiasıyla ordudan atıldı. O dönem Kuvvet'in sorgulamasını yapan ve şu an FETÖ'den tutuklu olan istihbarat subayları, "Pavyonda şarkı söylemişsin, gece kulüplerinde çıkıyormuşsun, işte görüntüleri" diyerek doğum gününde şarkı söylediği esnada çektikleri 10 dakikalık videonun sadece 9 saniyesini kesip almış ve ona göstermişlerdi. Oysa olayın geçtiği Merzifon'da ne bir pavyon ne de bir gece kulübü vardı.

BERİL GEBEŞ: GÖNLÜ GÖKYÜZÜNDEYDİ

İkinci pilot ise Beril Gebeş’ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken işini bırakıp uçuş okuluna giderek pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding'e geçmişti. Beril Gebeş'nin babası Vecahat Gebeş de Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot olarak görev yapıyor.

HOSTES EDA USLU

Jette hostes olarak bulunan Eda Uslu, yaklaşık 10 yıl TAV Havalimanlarında yer hizmetlerinde çalıştıktan sonra 1 yıldır Başaran Holding'te kabin memuru olarak görev yapıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.