PİYASALAR

  • BIST 1009131.160.56%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Durmuş: “Sağlık çalışanlarının yüzlerini güldüren kazanımlara imza attık”
Durmuş: “Sağlık çalışanlarının yüzlerini güldüren kazanımlara imza attık”

Durmuş: “Sağlık çalışanlarının yüzlerini güldüren kazanımlara imza attık”

Verilen sözlerin önemli bir kısmını, Toplu Sözleşme ile elde ettiklerini kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bir ve beraber olursak tüm bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Kazanımlarımıza başkasının sahip çıkmasına ve nemalanmasına asla izin vermeyiz” dedi.

A+A-

Ankara Şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısı Memur-Sen Genel Merkez Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu ile Ankara şube başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda, teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları için masadaki mücadele kadar sahada da mücadele ettiklerini anlattı. Lobi çalışmalarıyla sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdiklerini dile getiren Durmuş, “Masada sağlık çalışanlarının yüzlerini güldüren kazanımlara imza attık” diye konuştu.

“Maaşlara En Yalın Haliyle Yüzde 41 Zam Yansıyacak”

Memur-Sen kazanımlarına hizmet kolu kazanımlarının da eklenmesiyle 2022 yılının başında sağlık çalışanlarının yaklaşık yüzde 14 zam alacağını dile getiren Durmuş, toplamda sağlık çalışanlarının maaşlarına en yalın haliyle yüzde 41 zam yansıyacağını ifade etti.

Kazanımlar hakkında tek tek bilgi veren Durmuş, “Memur-Sen olarak, 3600 ek göstergede Hükümet ile mutabakata vardık. Yıllardır mücadelesi verilen bu sorun 6. Dönem Toplu Sözleşme ile çözüme kavuştu. Emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde artış yaşanmasını sağlayacak 3600 ek gösterge 2022 yılında yapılacak çalışma ile neticelendirilecek. Memur-Sen olarak, yapılacak çalışmada tüm gösterge rakamlarının kademeli olarak artırılmasının sağlanması için mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu.

Sağlıkta çok farklı istihdam modelleri olduğunu kaydeden Durmuş, bu modellerin tek tipleştirilmesi için çalışacaklarını bildirdi. Tüm kadroların eş değer statüde olması gerektiğini belirten Durmuş, “2021 Türkiye’sine bu kadar farklı istihdam modelleri yakışmamaktadır” diyerek, istihdam modellerinin tek model altında toplayacak çalışmanın da 2022 yılında yapılacağını anlattı.

Sendika ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarıldığını hatırlatan Durmuş, bu kazanımın sendikal mücadelenin ete kemiğe bürünmesi noktasında önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

“İstihdam Yetersizliği Çok Önemli Bir Sorun”

İdari izinli günlerde tüm kamu çalışanları izinli iken sağlık çalışanlarının ne izin kullanabildiğini ne de nöbet ücreti alabildiğini anlatan Durmuş, bu haksızlığa da son verildiğini kaydetti. Sağlık çalışanlarının idari izinli günlerden ya izin kullanacağını ya da nöbet ücreti alacağını belirten Durmuş, dini bayramlarda nöbet ücreti oranının yüzde 25 artırıldığını ve buna resmi bayramlarında dahil edildiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının diğer önemli bir sorununun istihdam olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Bugün Türkiye’de 680 bin ebe -hemşire olması gerekiyorken sadece 200 bin ebe-hemşire görev yapmaktadır. Sağlık çalışanlarının istihdamının mutlaka artırılması gerekiyor. Düzenli olarak her yıl 60-70 bin alım yapılmalıdır. Her yerde bunu savunuyor ve bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme ile verilen sözlerin önemli bir kısmını elde ettiklerini dile getiren Durmuş, sahada mücadele eden ve tüm eleştirilere rağmen yanlarında olan teşkilat mensuplarına teşekkürlerini sundu. Durmuş, “Bir ve beraber olursak tüm bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Kazanımlarımıza başkasının sahip çıkmasına ve nemalanmasına asla izin vermemeliyiz. Sorunların çözümü için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şahin: Kazanımların Altına Hep Birlikte İmza Attık

Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Şenol Şahin, sahayı memnun eden kazanımlar elde edildiğini dile getirerek, "Toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettik, sahayı memnun eden kazanımların altına hep birlikte imza attık. Artık bu kazanımları sahaya anlatmamız gerekiyor. Çalışacağız,  mücadele edeceğiz ve kazanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Bolatcı: Sorunlar Birlik ve Beraberlik İçinde Çözülür

Devam eden sorunların çözümü için mücadele ettiklerini söyleyen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatcı da, toplu sözleşme kazanımlarının önemine vurgu yaptı. Bolatcı, "Sorunları birlik ve beraberlik içinde çözeceğiz. Bu toplu sözleşmede pek çok sorun çözüme kavuştu. Bundan dolayı Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara Bakanlık Şube Başkanı Eren: Sendika İkramiyelerinin Artması Bizi Güçlendirdi

Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren ise Toplu Sözleşme masasında elde edilen kazanımların sahada olumlu karşılık bulduğunu söyledi. Eren, üye sayılarında artış yaşandığını dile getirerek, sendika ikramiyesinin artışının Memur-Sen'i ve Sağlık-Sen'i güçlendirdiğini söyledi.

Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Medet: Bu Sağlık-Sen'in Başarısı

Ankara 4 No’lu (ASHB) Şube Başkanı Eyüp Medet de sosyal hizmet çalışanlarının önemli taleplerinin 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde karşılık bulduğunu söyledi.  Medet, devamında şunları kaydetti:

"Sosyal hizmet tazminatının yüzde 100 artırılması ve kapsamının genişletilmesi önemli bir kazanım. Bu Sağlık-Sen'in başarısı. Bunu kimse görmezden gelemez. Devam eden sorunlarında çözümü için mücadele etmeyi sürdürüyoruz."

Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Öztürk: Birlik ve Beraberliğimizden Asla Taviz Vermeyeceğiz

Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk,  kazanımların sahada Sağlık-Sen'e olan ilgiyi artırdığını söyleyerek, "Sağlık çalışanları Sağlık-Sen'in arkasında olduğu sürece daha nice kazanımlar elde edeceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz, birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Gümüşay: Yaparsa Memur-Sen ve Sağlık-Sen Yapar

Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara teşkilatının sahada özveriyle çalıştığını belirterek, “Üye sayımız her geçen gün artıyor. Kazanımlar kolay olmuyor, emek ve çaba istiyor. Memur-Sen ve Sağlık- Sen söke söke kazanımları alıyor. Birlikte çalışarak aşamayacağımız sorun yok. Yaparsa Memur- Sen yapar, yaparsa Sağlık- Sen yapar” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.