PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2323.8920.74%
  • DOLAR32.3550.07%
  • EURO34.922-0.33%
  • STERLİN40.923-0.33%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dünyanın gözü bu zirvede: Erdoğan - Zelenskiy görüşmesi başladı
Dünyanın gözü bu zirvede: Erdoğan - Zelenskiy görüşmesi başladı

Dünyanın gözü bu zirvede: Erdoğan - Zelenskiy görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetine icabetle ülkenin batısındaki Lviv’e ziyaret düzenliyor. Karayolu ile Lviv’e geçmesi beklenen Erdoğan, Polonya vardı. Polonya Rzeszow Havaalanı’na iniş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bölge Valisi Radoslaw Wiatr ve Varşova Büyükelçi Cengiz Kamil Fırat karşıladı.

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu saatlerde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Potoçki Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşme saat 14.40'ta başladı. 

ZİYARETİN ANA GÜNDEM MADDELERİ

24 Şubat’ta Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana ilk kez ülkeye ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile tarihi Potocki Sarayı’nda başlayan görüşmede stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkilerini tüm yönleriyle değerlendirmesi bekleniyor.

GÖRÜŞME SONRASI ORTAK BASIN TOPLANTISI

Erdoğan ve Zelenskiy'nin baş başa görüşme sonrası iki lider ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bir araya gelecek.

Üçlü görüşmede Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin arttırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak. Masaya yatırılacak konulardan biri de Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’nde yaşananlar olacak. Rus kuvvetlerinin ele geçirdiği santrale son günlerde füze saldırıları atarken, iki taraf söz konusu saldırılar için birbirlerini suçluyor.

3'LÜ GÖRÜŞME SONRASI ORTAK BASIN TOPLANTISI

Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres’in üçlü görüşmenin ardından ortak basın toplantısı için kamera karşısına geçmesi bekleniyor.

ERDOĞAN-ZELENSKİY SON OLARAK 3 ŞUBATTA YÜZ YÜZE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile en son 3 Şubat’ta Kiev’de yüz yüze görüşme gerçekleştirirken, iki lider arasında savaşın başından bu yana birçok kez telefon görüşmesi yapılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.