PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2497.6861.05%
  • DOLAR32.5060.2%
  • EURO34.7320.08%
  • STERLİN40.492-0.13%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dostları Cemal Kaşıkçı'yı andı
Dostları Cemal Kaşıkçı'yı andı

Dostları Cemal Kaşıkçı'yı andı

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin üzerinden 40 gün geçti. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundaki katliamın ardından dostları bir sempozyum düzenledi.

A+A-

Cemal Kaşıkçı Dostları Derneği ile Türk-Arap Medya Derneği, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin 40. gününde İstanbul'da sempozyum düzenledi.

Ali Emiri Kültür Merkezi'ndeki sempozyuma Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile gazeteciler, aktivistler ve siyasiler katıldı.

cemal-kasikci-2.jpg

Mısırlı Siyasetçi ve Eski Cumhurbaşkanı Adayı Eymen Nur, bir daha bu tür cinayetlerin yaşanmaması için güçlü bir kamuoyu oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Yemenli Aktivist ve Gazeteci Tevekkül Karman ise Kaşıkçı'yı öldürülenlerin ve onlara bu emri verenlerin mutlaka açığa çıkartılması gerektiğini söyledi.

cemal-kasikci-3.jpg

Cuma Günü Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılınacak

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da Cuma Günü merhum Cemal Kaşıkçı için bir cenaze namazı kılınacağını söyledi.

"Kaşıkçı'nın cenazesine ulaşamadık. Öyle görünüyor ki büyük bir ihtimalle ulaşılamayacak. Ortadaki büyük tez onun eritilmiş olduğu eritilmemiş olduğuna dair söylentiler de var bilemiyoruz ama onun artık kırkı da çıktı. Önümüzdeki cuma günü inşallah başta Türkiye'de olmak üzere onun için Fatih Camii'nde gıyabi bir cenaze namazı kılacağız. Gıyabi cenaze namazına bütün cemal kaşıkçıyı sevenler onun temsil ettiği değerlere değer verenleri davet ediyorum."

cemal-kasikci-4.jpg

Cemal Kaşıkçı 2 Ekim'de evlilik işlemleri için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuş, günler sonrasında ise öldürülüp cesedinin parçalara ayrıldığı açıklaması gelmişti. 

cemal-kasikci-5.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.