PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2495.3550.46%
  • DOLAR32.381-0.3%
  • EURO34.6980.1%
  • STERLİN39.941-0.4%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diyanet Vakfı'ndan ‘Operasyon Odası’nın iftirasına cevap
Diyanet Vakfı'ndan ‘Operasyon Odası’nın iftirasına cevap

Diyanet Vakfı'ndan ‘Operasyon Odası’nın iftirasına cevap

Geçtiğimiz günlerde yalan haberleriyle meşhur OdaTv, Türkiye Diyanet Vakfı’nın döviz kurundan etkilendiği için kurban bağış miktarını 750 liradan 850 liraya çıkardığını iddia etmişti. Diyanet’ten bu habere açıklama geldi.

A+A-

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan yaptığı yazılı açıklamada, bazı yayın organlarının Diyanet’in de döviz kurundan etkilendiğini iddia ederek, kurban bağış miktarında artış gittiğini mesnetsiz iddialarla ortaya attıklarını ifade etti.

OdaTV'nin yalan haberi:

TDV’nin yalan haberle ilgili açıklaması şöyle:


“Zira 12 Temmuz 2018 tarihinde ulusal basınımızın değerli temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlediğimiz basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından Yurtiçi Kurban Vekâlet Bedeli 850 TL; Yurtdışı Kurban Vekâlet Bedeli ise 625 TL olarak kamuoyuna ilân edilmiştir. Öncesinde herhangi bir bedel zikredilmediği gibi bu tarihten sonra da mezkûr bedellerde hiç bir şekilde değişikliğe gidilmemiştir. Kurban Bayramı öncesinde döviz kurlarında yaşanan yükselişe rağmen kurban hisse bedellerinde kesinlikle artış yapılmamıştır.

Hâl-i hazırda, bu bedeller üzerinden alımlarla gerçekleşen organizasyonumuz,  milletimizin yoğun teveccühleri ile ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında tüm hızıyla devam etmektedir.”
 
OdaTv’nin yapmış olduğu yalan haberle bayramın maneviyatına zarar vermeyi amaçladıkları belirtilen açıklamada, “Hâl böyle iken bu türden mesnetsiz iddia ve yaklaşımların, ihtiyaç sahipleri ve mazlumlar için umut olan önemli bir ibadetin ruhuna gölge düşüreceğini ve bayramın birleştirici manasına zarar vereceğini düşünüyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak gerçeklere ve doğru bilgiye dayanmayan her türlü açıklama ve iddiadan beri olduğumuzu beyan ediyor; güven esası ile emanetlerini bizlere teslim eden Milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”

ODATV'NİN İLK YALANI DEĞİL!

Geçtiğimiz günlerde de yalanlarıyla meşhur Oda TV, ABD’nin dolar saldırısına katkıda bulunmak için BDDK’nın bankaları acil toplantıya çağırdığını iddia etmişti. Piyasalara panik pompalamayı amaçlayan haber dakikalar sonra yalanlanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.