PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.7711.4%
  • DOLAR32.3050.25%
  • EURO35.035-0.08%
  • STERLİN40.9330.62%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diyanet-Sen Başkanı Güldemir: Kadro problemi 2022 yılında son bulacak
Diyanet-Sen Başkanı Güldemir: Kadro problemi 2022 yılında son bulacak

Diyanet-Sen Başkanı Güldemir: Kadro problemi 2022 yılında son bulacak

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Sinop’ta Diyanet-Sen üyeleri ile bir araya geldi. 6. Dönem toplu sözleşme kazanımları konusunda üyelere bilgi veren Güldemir ayrıca çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

A+A-

Diyanet-Sen Sinop Şubesi’nin düzenlediği programda teşkilatına hitap eden Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Diyanet-Sen’in sendikacılığa yeni bir ufuk kazandırdığını belirterek “23 yıllık sendikal mücadelemizde hep ilklere imza attık. Bütün hizmet kollarına verilip Diyanet hizmet koluna verilmeyen sendika kurma hakkını yasadan önce kurduğumuz sendikamızla büyük mücadelelerle aldık. Memur-Sen Konfederasyonu içinde yetkiyi ilk alan ve Memur-Sen’i toplu görüşme masasına taşıyan sendika olduk. Nihayet 2010’da Anayasa Referandumu ile Toplu Sözleşme hakkı Memur-Sen sayesinde memur sendikacılığına kazandırılmış oldu. Her toplu sözleşmede hizmet kolu çalışanlarımız için mücadele ettik ve yeni kazanımlara imza attık. 6. Dönem toplu sözleşme ile kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2022 ve 2023 yılları için toplam yüzde 29 zam yapılırken sendikalı kamu görevlilerine verilen toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılı için 400, 2023 yılı için 489 TL olarak belirlendi. Sözleşmeli kardeşlerimizin kadro problemi 2022 yılında son bulacak. 3600 ek gösterge de 2022’de sonuçlanacak konular arasında yer alıyor.Ek ödemelerde artışlar, Ramazan ayına özel fazla çalışma ücreti, vaizlere genel tatil günlerinde de fazla çalışma ücreti ödenmesi, Kuran Kursu Öğreticilerinin kayıt döneminde ek ders ücreti alması, imam hatip ve kayyımların fazla çalışma ücretlerine yüzde 25 zam yapılması, murakıpların tazminat oranlarının yüzde 50 artırılması ve daha önceki yılların kazanımlarını yenilerek devam ettirdik” ifadelerine yer verdi.  

Güldemir 6. Dönem toplu sözleşmede sendika üyelerine verilen primin 2022 yılı için 400 TL, 2023 yılı içinse 489 TL olarak ödenmesinin sendikalı sendikasız kamu görevlilerinin ayrımını ortaya koyması bakımından da son derece kıymetli bir kazanım olduğunun altını çizdi.

Sendikal Ziyaretler

Teşkilatıyla buluşan Genel Başkan Mehmet Ali Güldemir ayrıca selin vurduğu Türkeli ve Ayancık ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz, Belediye Başkanı Veysel Şahin, Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney ve Ayancık İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak’ı ziyaret eden Güldemir geçmiş olsun dileklerini iletti. Güldemir’e Genel Başkan Yardımcısı Hacibey Özkan, Sinop Şube Başkanı Yaşar Köstek ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.