PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diyanet-Sen, Artvin ve Rize Şubeleri İl Divan Toplantıları Gerçekleştirildi
Diyanet-Sen, Artvin ve Rize Şubeleri İl Divan Toplantıları Gerçekleştirildi

Diyanet-Sen, Artvin ve Rize Şubeleri İl Divan Toplantıları Gerçekleştirildi

Diyanet-Sen Artvin ve Rize Şubelerinin il divan toplantısı Genel Başkan Mehmet Ali Güldemir’in katılımı ile Artvin Grand Artvin Otel’de gerçekleştirildi.

A+A-

Divan Başkanlığını Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacibey Özkan’ın yaptığı toplantıya Genel Başkan Mehmet Ali Güldemir’in yanı sıra Genel Başkan Yarımcısı Ali Yıldız, Artvin Şube Başkanı Osman Özkoy ve yönetim kurulu üyeleri, Rize Şube Başkanı Recep Şafak ve yönetim kurulu üyeleri ve zorunlu organlar ve üyeler katıldı.

Güldemir toplantıda yaptığı konuşmada Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanına yapılan saldırılar ve toplu sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son zamanlarda basın yayın organlarında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a ve kuruma yönelik haddi aşan saldırıların iyi niyetten uzak itibarsızlaştırma kampanyaları olduğunu belirtin Güldemir, “Bir siyasetçi çıkıyor gündeme gelmek için Diyanet’e ve onun başkanına çamur atıyor, bir gazeteci çıkıyor Diyanet İşleri Başkanı’nın gençleri uyarmasından rahatsız olduğunu belirtiyor. Bu ülkede gündeme gelmeyi Diyanet ve Onun başkanına saldırmakta görenler maalesef bizi endişelendiriyor. Şunun kesin olarak bilinmesini istiyoruz ki geçmiş zamandaki saldırılarda olduğu gibi Diyanet-Sen olarak bu haksız saldırılar karşısında her zaman Diyanetimizin de başkanımızın da yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

diyanet-1-002.jpg

Toplu Sözleşme Masasından Kazanımlarla Kalktık

Toplu sözleşme masasında çalışma hayatının sorunlarını çözmek, üyelerinin beklentilerini karşılamak adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, özellikle Diyanet hizmet kolu ile ilgili birçok kazanım elde ettiklerini ifade eden Güldemir, “Sendikacılık, dünün sorunları üzerine bugünün çözümlerini ekleyerek geleceğimizi mamur etmenin uzun soluklu bir mücadele yoludur. Geçmişte birçok sosyal problemi örgütlülüğümüz sayesinde çözdük, müzakeresi akıldan dahi geçirilmeyen konularda kazanım elde ettik. Mücadelemizi dünden bugün değerlendirdiğimizde verilen emeğin ve atılan imzaların neye tekabül ettiği görülecektir. Gerek maaş ve ücretlerde gerekse hizmet kolumuzu ilgilendiren hususlarda bu toplu sözleşme kazanımlarla neticelenen başarılı bir süreçti. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2022 ve 2023 yılları için toplam yüzde 29 zam yapılırken sendikalı kamu görevlilerine verilen toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılı için 400, 2023 yılı için 489 TL olarak belirlendi. Sözleşmeli kardeşlerimizin kadro problemi inşallah 2022 yılında son bulacak. 3600 ek gösterge de 2022’de sonuçlanacak konular arasında yer alıyor. Ek ödemelerde artışlar, Ramazan ayına özel fazla çalışma ücreti, vaizlere genel tatil günlerinde de fazla çalışma ücreti ödenmesi, Kuran Kursu Öğreticilerinin kayıt döneminde ek ders ücreti alması, imam hatip ve kayyımların fazla çalışma ücretlerine yüzde 25 zam yapılması, murakıpların tazminat oranlarının yüzde 50 artırılması vs kazanımlar hizmet kolu çalışanlarımız adına güzel kazanımlardır.” İfadelerine yer verdi.

Birlikte Yol Aldık Birlikte Başardık

Her zaman emeğin karşılığının alınamayabileceğini ama her başarının, elde edilen her kazanımın, varılan her hedefin mutlaka bir çalışmanın, mücadelenin, akıtılan terin eseri olduğunu vurgulayan Güldemir, şöyle devam etti: “Bizler zor bir iş yapıyoruz. 23 yıldır ülkemizin daha demokratik olası, din hizmeti ve vakıf hizmetinde çalışanların sorunlardan arınmış bir şekilde işinin başına gidebilmesi, gelir dağılımında adaletsizliğin giderilmesi, kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için kayda değer bir yol aldık, pek çok sorunu çözüme kavuşturduk, hayal dahi edilmeyen yasakların tarih olmasını sağladık. Sadece son toplu sözleşmede bile hizmet kolumuz adına güzel kazanımlar elde ettik. Bütün bunlar, örgütlü gücümüz; el ele vermemiz, kol kola girmemiz, omuz omuza yürümemiz sayesinde oldu.” Şeklinde konuştu.

Ziyaretler

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir ve beraberindeki Diyanet-Sen heyeti toplantı sonrası Artvin İl Valisi Yılmaz Doruk ve İl Müftüsü Hasan Güneş’i ziyaret ederek çalışma hayatı üzerine istişarede bulundular. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.