PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2304.7251.27%
  • DOLAR32.3430.29%
  • EURO35.103-0.03%
  • STERLİN41.0620.57%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Devlet Tiyatrolarında Yıldızlar Geçidi
Devlet Tiyatrolarında Yıldızlar Geçidi

Devlet Tiyatrolarında Yıldızlar Geçidi

Devlet Tiyatroları, kuruluşunun 70'inci yılı dolayısıyla geçmişten bugüne oynanan oyunlardan bölümlerin canlandırıldığı özel bir program düzenledi.

A+A-

Devlet Tiyatroları, kuruluşunun 70'inci yılını geçmişten bugüne oynanan oyunlardan bölümlerin canlandırıldığı, usta oyuncuların performanslarını sergilediği ve hayatta olmayan sanatçıların anıldığı özel bir programla kutladı. Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde düzenlenen 70'inci yıl programının sunuculuğunu sanatçılar Zafer Algöz ve Seray Gözler üstlendi.

dtyetmisyill.jpg

Program, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Barış Pınar Harekâtı şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Özel kutlama programında, geçmişten bugüne oynanan önemli eserler ile bazıları halen sahnelenen oyunlardan kısa bölümler, usta oyuncuların performanslarıyla geceye renk kattı.

Özel programda Metin Oyman Bir Şehnaz Oyun, Nihat Hakan Güney Kral Oidipus, Gaye Alacacı ve Tolga Tecer Üç Kuruşluk Opera, Münir Caner Köşebaşı, Hülya Savaş ve Hande Gürler Bağdat Hatun, Hakan Meriçliler ve Veda Yurtsever Hırçın Kız, Pelin Dikmenoğlu Yedi Kocalı Hürmüz, Levent Çelmen Damdaki Kemancı, Hülya Gülşen, Hakan Çimenser ve Celal Kadri Kınoğlu Giydirici, İbrahim Raci Öksüz Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Bülent Emin Yarar da Cyrano de Bergerac oyunlarından kısa bölümler canlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.