PİYASALAR

  • BIST 1009809.570.9%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Derbi öncesi hem puan gitti, hem oyuncular! Galatasaray - Malatyaspor maç özeti izle
Derbi öncesi hem puan gitti, hem oyuncular! Galatasaray - Malatyaspor maç özeti izle

Derbi öncesi hem puan gitti, hem oyuncular! Galatasaray - Malatyaspor maç özeti izle

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi dönüşü Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oluyor. Galatasaray, ligde son maçında sahasında aldığı Bursaspor beraberliğini telafi etmek istiyor. Üç maçtır kazanamayan Evkur Yeni Malatyaspor ise hasrete son vermeyi hedefliyor. Evkur Yeni Malatyaspor Galatasaray maçının canlı anlatımı ve dakika dakika önemli anları yenikapihabercom'da...

A+A-

Spor Toto Süper Lig 10. hafta mücadelesinde Yeni Malatyaspor’a konuk olan Galatasaray, mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşmaya 7 oyuncusundan yoksun çıkan Sarı - Kırmızılılar, Fenerbahçe derbisi öncesi Belhanda'nın sakatlığıyla ve Mariano'nun sarı kart görmesi ve derbide cezalı duruma düşmesiyle Malatyaspor deplasmanından ağır bir darbeyle ayrılmasına neden oldu.

Bursaspor ile oynanan 9. hafta mücadelesinin ilk yarısında yaşanan 3 sakatlık sonrası Yeni Malatyaspor deplasmanı da Galatasaray için talihsiz başladı. Temposuz ve golsüz geçen ilk 15 dakikanın ardından mücadelede dakikalar 29’u gösterirken Galatasaray’da Belhandasakatlanarak oyundan çıktı.

Yaşanan bu sakatlığın ardından Galatasaray’da Belhanda’nın yerini Ahmet Çalık alırken mücadelede dakikalar 36’yı gösterirken Boutaib’in tek pasıyla ceza sahasında topla buluşan Donald’ın plasesi ağlarla buluştu ve ev sahibi Yeni Malatyaspor Galatasaray karşısında skoru 1-0’a getirdi.

Galatasaray Belhanda’nın sakatlığı ve kalesinde gördüğü golün şokunu henüz atlatmamışken ilk yarının son dakikalarında Brezilyalı yıldızı Mariano sarı kart görerek Spor Toto Süper Lig’i 11. haftasında oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

İlk yarı ev sahibi Yeni Malatyaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanırken karşılaşmanın 52. dakikasında Mariano’nun sağ kanattan yaptığı ortasını Donk indirdi, ardından Rodrigues’in uzak direğe plase vuruşu auta gitti.

Karşılaşmada dakikalar 63’ü gösterirken Ozan Kabak’ın Adem Büyük’e yaptığı hareket sonrası ev sahibi ekip Yeni Malatyaspor penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına Adem Büyük geçti ve 66. dakikada skoru 2-0’a getiren isim oldu.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca Yeni Malatyaspor sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray, Malatya deplasmanında Fenerbahçe derbisi öncesi hem puan hem de Belhanda ve Mariano’yu kaybetmiş oldu.

2-0 Yeni Malatya’nın üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmanın  ardından Galatasaray 19’da kalırken, Yeni Malatyaspor puanını 15’e yükseltti. Sarı kırmızılı ekip ligde gelecek hafta sahasında Fenerbahçe’yi ağarlayacak.

galatasaray-3.jpg

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. 7 futbolcusundan yoksun olarak sahaya çıkan sarı - kırmızılı ekipte sakat oyuncular kervanına yıldız isim de eklendi. Karşılaşmanın 22. dakikasında kendini yere bırakan Belhandaoyundan sakatlanarak çıkmak zorunda kaldı. Sakatlıklarla başı belada olan Sarı - Kırmızılı ekipte Malatyaspor karşısında daha önce de kısa bir baş dönmesi geçiren Belhanda mücadelenin 28. dakikasında daha fazla oyuna devam edemedi. Sağlık görevlileriyle birlikte Belhanda kenara geldi. Mücadelenin 30. dakikasında da oyuncu değişikliği geldi. Fatih Terim, Belhanda yerine Ahmet Çalık'ı oyuna aldı.

Belhanda'nın sakatlanmasıyla adeta revire dönen Galatasaray'da sakat oyuncu sayısı 8'e yükseldi. 

Mariano Derbi'de forma giyemecek

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. 7 oyuncusundan yoksun sahaya çıkan sarı - kırmızılı ekip bir şok daha yaşadı. Yıldız oyuncu Belhanda karşılaşmada daha önce de kısa bir baş dönmesi geçiren Belhanda mücadelenin 28. dakikasında daha fazla oyuna devam edemedi. Sağlık görevlileriyle birlikte Belhanda kenara geldi. Mücadelenin 30. dakikasında da oyuncu değişikliği geldi. Fatih Terim, Belhanda yerine Ahmet Çalık'ı oyuna aldı. Malatyaspor karşısından yıldız oyuncusunu kaybeden Galatasaray ilk yarı bitmeden bir şok daha yaşadı ve sarı kart sınırında olan Mariano ilk yarı bitmeden sarı kart görerek önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbaçe derbisinde forma giyemecek.

Galatasaray'da Dev Derbi öncesi sakat olan oyunclara, cezalı Mariano da eklendi

Yuto Nagatomo, Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Fernando Reges, Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Emre Akbaba’nın ardından Belhanda'da bu kervea katılmış oldu. Mariano'da sarı kart görerek Süper Lig'in 11. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Sakat oyuncuların iyileşememesi halinde Galatasaray, Fenerbahçe karşısında toplam 9 oyuncusundan yoksun çıkacak.

 

galatasaray-4.jpg

Galatasaray - Malatyaspor maç özeti izle

MALATYASPOR - GALATASARAY MAÇI CANLI ANLATIM

MALATYASPOR 2 - 0 GALATASARAY

Ve karşılaşma Yeni Malatyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Galatasaray 10. haftayı mağlubiyetle kapattı.

94' GALATASARAY GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortasına Yunus Akgün kafasını vurdu, ardından topu önünde bulan Ryan Donk vuruş açısı yakalayamadan Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle topu kornere çeldi.

89' Maçın sonuna altı dakika uzatma ilave edildi.

86' Galatasaray'ın gardı dakikalardır düşmüş durumda. Skoru kabullenmiş bir görüntüleri var.

85' Yeni Malatyaspor'da son oyuncu değişikliği... Guilherme'nin yerine Danijel Aleksić oyuna girdi.

83' Ryan Donk, ikinci yarının büyük bölümünde santrfor olarak oynadı.

82' GALATASARAY GOLE YAKLAŞTI! Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşunun ardından ceza sahasında iyi yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu yandan auta gitti.

80' Maçın hakemi Halis Özkahya, duran top esnasında itişen Ryan Donk ve Erkan Kaş'ı yanına çağırıp uyardı.

78' Yeni Malatyaspor'da Ahmed Ildiz, düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördü.

76' Yeni Malatyaspor'da Mitchell Donald, sakatlığı nedeniyle yerini Sulley Sariki Muniru'ya bıraktı.

75' Yeni Malatyaspor kalecisi Fabien Farnolle, kale vuruşunu geç kullandığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

74' Galatasaray son oyuncu değişikliğini de yaptı. Sinan Gümüş'ün yerine Yunus Akgün oyuna girdi.

72' GALATASARAY'DAN BİR POZİSYON DAHA! Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortasını Donk indirdi, Sinan Gümüş'ün vuruşu kaleciden döndü, ardından Ndiaye'nin kafa vuruşu üst ağlara gitti.

70' Yeni Malatyaspor ikinci golün ardından rakip yarı sahada daha özgüvenli paslaşıyor.

68' Galatasaray ikinci yarıda uzun topları Donk'a indirip pozisyon bulmaya çalışıyor.

67' GALATASARAY'DEN TEHLİKE! Ömer Bayram'ın sol kanattan yaptığı ortasını Ryan Donk indirdi, uzak köşede topla buluşan Muğdat Çelik'in kafa vuruşu direkten döndü.

66' YENİ MALATYASPOR FARKI İKİYE ÇIKARDI! Penaltı atışını kullanan Adem Büyük'ün vuruşu Muslera'nın sağından ağlarla buluştu.

63' PENALTI! 63. dakikada Adem Büyük'ün Ozan Kabak tarafından ceza sahasında düşürülmesinin ardından Yeni Malatyaspor penaltı atışı kazandı.

60' YENİ MALATYASPOR'DAN TEHLİKE! Chebake'nin ceza sahası dışından vuruşu Boutaib'in önünde kaldı ama Muslera önce davranarak pozisyonunu bozdu. Ardından top Ahmet Ildız'ın önünde kaldı. Ahmet'in vuruşunuysa Muslera kurtardı.

59' Yeni Malatyaspor'da Ahmet Ildız oyuna girdikten sonra atakları organize etmeye başladı.

57' Bir oyuncu değişikliği de Yeni Malatyaspor'dan... Michaël Pereira'nın yerine Ahmed Ildiz oyunda.

56' YENİ MALATYASPOR ÇOK İYİ GELDİ! Seri paslaşmalarla ceza sahasına giren Yeni Malatyaspor'da Adem Büyük, sol çaprazdan uzak köşeye vurmayı düşündü. Vuruşu az farkla auta gitti.

56' Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği... Martin Linnes'in yerine Muğdat Çelik oyuna girdi.

54' Galatasaray bu dakikalarda etkili oynuyor.

53' Galatasaray'da Ryan Donk'un savunma arkasına attığı uzun pasa Garry Rodrigues hareketlendi ama kontrolü iyi olmayınca top Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle'da kaldı.

52' GALATASARAY BERABERLİĞE YAKLAŞTI! Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortasını Donk indirdi, ardından Rodrigues'in uzak direğe plase vuruşu auta gitti.

51' Galatasaray'da Garry Rodrigues, ceza sahasının sağından sıfıra indi ve içerdeki Sinan Gümüş'e doğru yerden pasını verdi. Ama araya son anda Yeni Malatyaspor savunması girdi.

49' İkinci yarıda topun her iki takım tarafından çok fazla havalandırıldığını söyleyebiliriz.

46' YENİ MALATYASPOR İKİNCİ YARININ BAŞINDA GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Murat Akça'nın kafasını son anda Muslera çeldi, ardından Sadık tamamlayamayınca Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

45' Ve ikinci yarı başladı.

Ve ilk yarı sona erdi. İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız.

48' GALATASARAY GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Selçuk'un kullandığı serbest vuruşun ardından ceza sahasında müsait durumda kafa vuruşu yapan Ahmet Çalık'ın şutu az farkla üstten auta gitti.

47' Mariano sarı kart görerek önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

47' Sarı Kart Mariano Ferreira Filho

44' İlk yarının sonuna üç dakika uzatma ilave edildi.

42' Galatasaray yüklenmeye devam ediyor ama kalabalık Yeni Malatyaspor savunması arkasına sızmayı başaramıyor.

40' Galatasaray'da Ömer Bayram sol kanattan sıfıra inerek içeri doğru çıkardı, ama kaleci Farnolle topu çelerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

38' Galatasaray golün ardından daha sık rakip yarı alanda oynamaya başladı.

35' YENİ MALATYASPOR ÖNE GEÇTİ! Boutaib'in tek pasıyla ceza sahasında topla buluşan Donald'ın plasesi ağlarla buluştu: 1-0!

32' Martin Linnes ile Adem Büyük'ün girdiği ikili mücadelede yüzüne bir darbe alan Adem kendini yere bıraktı. Oyun yeniden durmuş vaziyette.

30' YENİ MALATYASPOR GOLE YAKLAŞTI! Sağ kanattan kullanılan kornerin ardından Murat Akça ön direkte kafasını vurdu, top yandan auta gitti.

30' Galatasaray'da zorunlu oyuncu değişikliği... Sakatlanan Younès Belhanda, yerini Ahmet Çalık'a bıraktı.

27' Belhanda yeniden kendini yere bıraktı. Oyun durdu.

24' Tedavisi tamamlanan Belhanda yeniden oyunda...

22' Oyun yeniden başladı ama bu defa da Belhanda sakatlığı nedeniyle kenara geldi. Oyuna devam edemeyebilir gibi görünüyor.

19' Ndiaye ve Chebake, orta sahadaki ikili mücadele sonunda kafa kafaya çarpışıp yerde kaldılar. Hakem oyunu durdurup sahaya sağlık görevlilerine davet etti.

16' Galatasaray'da Ryan Donk çalımlarla ilerleyip ceza yayı üzerine geldi. Şutu Sadık'a çarpıp kale direğinin yanından auta gitti.

15' Yeni Malatyaspor oyunu oldukça dar alanda oynuyor, bu da Galatasaray'ın oyununu bozuyor.

13' Yeni Malatyaspor'un ön alan baskısı, Galatasaray'ın geriden oyun kurarak çıkmasını engelliyor.

11' Galatasaray maçın başında rakip yarı alanda etkili olmayı başaramadı.

9' İlk 10 dakikada Yeni Malatyaspor, rakip kaleye iki şut çekti. Galatasaray'ın ise henüz şutu yok.

7' Maçın ilk bölümünde Yeni Malatyaspor daha etkili olan taraf.

4' YENİ MALATYASPOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Sağ kanattan Chebake'nin yaptığı yerden ortaya Boutaib dokundu, top direğin yanından az farkla auta gitti.

1' Her iki takım da 4-2-3-1 dizilişiyle sahada.

Ve karşılaşma başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İşte ilk 11’ler…

Galatasaray’ın 11’i: Muslera, Linnes, Donk, Ozan, Ömer, Selçuk, Ndiaye, Belhanda, Mariano, Rodrigues, Sinan

Evkur Yeni Malatyaspor 11’i: Farnolle, Chebake, Murat Akça, Sadık, Erkan, Donald, Murat Yıldırım, Guilherme, Pereira, Adem, Boutaib

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasına lider giren Galatasaray, deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Yeni Malatya Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetiyor.

Bu karşılaşma öncesinde Galatasaray’da 7 futbolcu sakatlığı nedeniyle forma giyemiyork. Yuto Nagatomo, Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Fernando Reges, Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli ve Emre Akbaba’nın sakatlıları bulunuyor. Bu arada sarı kart ceza sınırında bulunan Mariano, karşılaşmada kart görmesi durumunda Fenerbahçe derbisinde görev yapamıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor ise, Galatasaray karşısına 2 eksikle çıkacak. Savunma oyuncusu Arturo Mina sarı kart cezalısı, daha önce ameliyat edilen forvet Ömer Şişmanoğlu’nun ise tedavisi devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 6 maçını kazanan, birinde berabere kalan ve 2’sini kaybeden Galatasaray, 9’uncu haftayı 19 puanla lider tamamladı. Ligdeki son 3 maçında galibiyet alamayan Evkur Yeni Malatyaspor ise 12 puanla 10’uncu sırada yer alıyor.

YÖNETİCİLER BİR ARAYA GELDİ

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor yöneticileri, Galatasaray yöneticileri ile bir araya geldi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıya; Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve her iki takımın yöneticileri katıldı. Malatya yöresine ait yenilen yemeğin ardından konuşan Galatasaray Başkanı Cengiz, Malatya’nın çok ayrı bir kültür olduğunu belirterek, “Malatya çok ayrı bir kültür, çok ayrı bir gelenekten geliyor. Battalgazi’den başlıyor, onun hikayeleriyle büyüyor. Şu an da gerek yöresel kültürel olarak, gerek mutfak olarak bulunduğumuz gerekse yer itibarıyla müthiş bir şehir. Çok samimi olarak söylüyorum; Türkiye’nin her yeri öyle ama Malatya halkına spora olan güçlülüğü ve misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum. Sevgili Adil Başkanıma, tüm Malatyaspor yönetim kuruluna ve tüm Malatyalılara, Malatyasporlu taraftarlara, Malatya’daki sevgili Galatasaraylılara çok teşekkür ediyorum. Centilmence, düzgün, dürüst bir maç olmasını diliyorum. Hakem üzerinden hiçbir söylenti olmamasını her iki takımın lehine veya aleyhine olmamasını diliyorum. Galatasaray’a ve Malatya’ya yakışan bir maç olmasını diliyorum” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ise Galatasaraylı yöneticilere ve başkanına hoş geldiklerini ifade ederek, “Bugün Malatya’da biz Galatasaray yönetimini ağırladık. Malatya ve maç ile alakalı başkanım gerekeni söyledi. Ben de maçın centilmenlikle geçmesini, hiçbir sakatlık olmamasını ve futbolun birleştirici bir güç olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun her iki takım için de şimdiden. Sonuç ne olursa olsun kardeşliğin kazandığı, centilmenliğin kazandığı bir maç olsun inşallah” şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ RANDEVU

Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 2 kez karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon oynanan bu maçları Cimcom evinde 2-0, Malatya temsilcisi de sahasında 2-1 kazandı.

Mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkaya'nın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Hakan Yemişken yapacak. Mücadelede dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak. Halis Özkahya'nın yönettiği 40 maçta Galatasaray 21 galibiyet elde ederken, 11 kez sahadan mağlup ayrıldı. Bu mücadelelerin 8 tanesi ise beraberlikle sonuçlandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.