PİYASALAR

  • BIST 1009452.22-0.76%
  • ALTIN2497.5610.55%
  • DOLAR32.5990.14%
  • EURO34.7910.08%
  • STERLİN40.612-0.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Cumhuriyet'ten skandal 'Myanmar' başlığı
Cumhuriyet'ten skandal 'Myanmar' başlığı

Cumhuriyet'ten skandal 'Myanmar' başlığı

Myanmar’daki tecavüzün İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından resmen kabulüne rağmen Myanmarlı bir albay bu iddiaları reddetti. Cumhuriyet Gazetesi de cani albayın sözcülüğüne soyundu.

A+A-

Cumhuriyet gazetesi sosyal medya hesabı üzerinden bir skandala daha imza attı. Myanmarlı albayın skandal tecavüz açıklamasını twitter üzerinden haber başlığı olarak verdi.

Cumhuriyet Gazetesi gelen tepkiler üzerine çirkin başlığı kaldırmak zorunda kaldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) bu yılın başında yayınladığı raporda, Arakanlı kadın ve kız çocuklarının askerler tarafından tecavüze uğradığını yazmıştı. Myanmarlı bir albayın bu suçlamalar karşısında yaptığı savunma ise tüyleri daha da ürpertti. Albay "Şu kadınlara bakın, kim onlara tecavüz etmek ister?" dedi.

Independent'ın haberine göre Myanmarlı Albay Phone Tint, çok sayıda delil olmasına rağmen Arakanlı kadın ve kız çocukların askerleri tarafından tecavüze uğradığı iddialarını reddetti.

BBC'ye açıklamada bulunan Tint askerlerini savunarak, "Kanıt nerede? Bu iddiaları öne süren kadınlara bakın. Kim onlara tecavüz etmek ister? dedi.

HRW, yayınladığı bir raporda Arakanlı kadınların ve 13 yaşına kadar kız çocuklarının askerler tarafından tecavüze uğradığını öne sürmüştü.

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.