PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2507.3990.94%
  • DOLAR32.5780.1%
  • EURO34.7750.13%
  • STERLİN40.374-0.54%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan:Saldırılar akılalmaz boyuta ulaştı! Tehdit altında
Cumhurbaşkanı Erdoğan:Saldırılar akılalmaz boyuta ulaştı! Tehdit altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Saldırılar akılalmaz boyuta ulaştı! Tehdit altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki Cambridge Merkez Camisi'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, son yıllarda tüm dünyada müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırıları hatırlatıp, "Cami ve diğer ibadethane saldırıları akılalmaz boyuta ulaştı. Bu durum daha önce olmadığı kadar tehdit altında" açıklamasında bulundu.

A+A-

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO toplantısı için bulunduğu Londra'da Cambrige Camii açılışında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

AVRUPA'NIN İLK ÇEVRE DOSTU CAMİİSİ

Coşkumuzu paylaştığınız için her birinize şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Cambridge'de sadece bir caminin açılışını yapmıyoruz. Çatışma ve husumeti reddeden abidevi bir eseri de bu güzel eseri armağan ediyoruz. Caminin Türk kökenli vatandaşlarımız ve Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Cuma günü Londra Köprüsü'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Cambridge Üniversitesi mezunu 2 kişi için ülkem ve şahsım adına taziyelerimi sunuyorum. 

Bu cami dayanışma ve işbirliğinin ürünüdür. İşçisinden mühendisine mimarından hattatı Hüseyin Kutlu'ya teşekkür etmeden geçemeyeceğiz. Daha nice eserlerde birlikte olalım. Emek sahibi herkesi gönülden kutluyorum. Ağaç işçiliğinin şaheseri olan cami bin 300 kişilik kapasiteye sahip. Gerçek anlamda kültürel zenginliği yansıtıyor. Çevre hassasiyetliyle Avrupa'da bir ilki teşkil ediyor. Teknolojinin en son imkanları kullanılarak inşa edilen bu ibadethane Avrupa'nın ilk çevre dostu camisidir. 

Bunun yanında külliye misafirperverlik geleneğimizi yansıtmaya aday bir eserdir. Ön bahçe hem cennete hem dünya hayatının güzelliklerine atıf yapan bir anlayışla düzenlenmiştir. Bu caminin yükselen İslam karşıtlığına da en güzel cevap olacağını düşünüyorum. Medeniyetimizin zarafetini yansıtan bu eserin Müslümanlar için iftihar kaynağı olacağını düşünüyorum.

SALDIRILAR AKILALMAZ BOYUTA ULAŞTI

İnsanlık olarak sancılı ve zor dönemden geçiyoruz. Asırlardır insanlığı bir arada tutan değerlerimizin tehdit altında olduğunu görüyoruz. Demokrasinin beşiği ülkelerde ırkçılık islam düşmanlığı zehirli sarmaşık gibi yayılıyor. İbadethaneler faşist grupların hedefi oluyor. Müslüman kadınlar sadece başörtüsü taktıkları için tacize uğruyor. Bu eylemlerden sadece Müslümanlar değil diğer kesimlerde nasibini alıyor. Cami ve diğer ibadethane saldırıları akılalmaz boyuta ulaştı.

İslamın içinden veya Müslümanlar arasından bir terörist çıkıyor diye İslamı lekeleyemezsiniz. Türkiye DEAŞ'a karşı dünyada en büyük mücadeleyi veren ülkedir. Ciddi manada cezaevlerimizde DEAŞ'lılar vardır. El Bab'da 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Müslüman terörist olmaz ve İslam'dan terörist çıkmaz. Birilerinin ısrarla gündemde tutmaya çalıştığı İslami terör yaftasını kabul edemeyiz. 

Terör örgütleri arasındaki ayrımı da kabul etmiyoruz. Teröristin hepsi kötüdür. Lanetlenesi bir eylemdir. DEAŞ'lı da olsa YPG'li de olsa aynı zihniyetin mensuplarıdır. Adı sanı ideolojisi ne olursa olsun bunların tamamı kana susamış vampirlerdir. Bizim nazarımızda Londra Köprüsü'nde sivilleri öldürenlerle FETÖ'cüler arasında ibadethanelere saldıranlar arasında hiçbir fark yoktur." 

Ayrıntılar geliyor...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.