PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan"İzmir'in en önemli problemini biz çözdük"!
Cumhurbaşkanı Erdoğan"İzmir'in en önemli problemini biz çözdük"!

Cumhurbaşkanı Erdoğan"İzmir'in en önemli problemini biz çözdük"!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın İzmir mitinginde vatandaşlara hitap etti.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soyer adaylık icazetini İzmir'den değil Kandil'den almıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Asırlardır yolunu kaybedene yol, yurdunu kaybedene yurt, ailesini kaybedene kardeş olan İzmir. Nice Balkan şehrinin acısını dindiren İzmir. Ülkemizin tüm zenginliklerini kendinde toplayan İzmir. Gavuru denize döken, garibi bağrına basan İzmir. Anadolu'daki tüm medeniyetlerin, ticaret yollarının, kültür kuşaklarının beşiği olan İzmir. Sizleri yürekten selamlıyorum İzmir.

Bugün son bir yılda dördüncü defadır İzmirli kardeşlerimle hasret gideriyorum. Yine de İzmir'e doyamadık. İnşallah seçimden sonra zaferi sizlerle kutlamak için tekrar geleceğiz. Bugün Cumhur İttifakı'nda birlikte olduğumuz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte huzurlarınızda olduk. Dikkat edin bizimki bir Cumhur İttifakı'dır. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi buraya önem verdiğimiz için İzmir'de yapıyoruz.

"Biz Cumhur İttifakı'nı masada değil, 15 Temmuz'da birlikte mücadele ederken kurduk"

Biz Cumhur İttifakı'nı masabaşında değil 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı birlikte mücadele ederken sokaklarda meydanlarda kurduk. İnşallah bizim bu birlikteliğimiz pazara kadar değil mezara kadar sürer. Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm sayın Bahçeli ile birlikte ülkemizin önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz.

Bu vesileyle sayın Bahçeli'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş tüm kardeşlerimize bugüne kadar sergiledikleri asil duruş için şahsim, partim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. İzmir, Gazi Mustafa Kemal'in, Menderes'in, Özal'ın gözde şehriydi. Bizde İzmir'i hasbi bir muhabbetle seviyoruz.

Dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar yıllarca bu şehri istismar ettiler. Şimdi gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onun üzerinde birleştiler, onlardan buraya inanın hiçbir fayda gelmez. Bugüne kadar bir eserleri var mı? Şu İzmir'in körfezine bakın kokudan geçiliyor mu? Bunca zamandır buradalar bu kokuyu yok edebildiler mi? Bu İzmir'e layık mı? Bu kardeşiniz 1994'te İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Haliç aynen böyleydi. Biz Haliç'i tertemiz hale getirdik şimdi o Haliç'te balık da var aynı zamanda yüzüyorlar. İşte belediyecilik bizim işimiz. 

"Yıllardır Atatürk'ü istismar ettiler"

İşte biz burada Nihat Zeybekci kardeşimle İzmir'i şanına yakışır bir hale getirmekte kararlıyız. AK Parti 17 yıldır iktidarda. Soruyorum size, bunların dile getirdiği korkulardan hangisi doğru çıktı? Biz insanımızın giyimine mi karıştık? Yediğine içtiğine mi karıştık? Herkes istediği gibi giyiniyor. Yıllardır Atatürk'ü istismar ettiler, peki bunların Atatürk'ün Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartma vasiyetine tırnak ucu kadar katkıları olduğunu gördünüz mü?

"Kılıçdaroğlu İzmir'e sadece rant anlayışıyla yaklaşıyor"

Yunanın burayı işgal ettiğinde cesaret edip yapamadığını malesef bunlar gerçekleştirdiler. Yıllardır yönettikleri bu şehirde hiçbir sorunu çözemedikleri gibi hükümet tarafından yapılan yatırımları da doğru dürüst değerlendiremediler. İzmir'e büyükşehir belediye başkanı adayı gösterdiler. Bu aday CHP'nin adayı değildir. Bu adaya tüm CHP karşıydı. Bu kişi bizzati Kılıçdaroğlu'nun adayıdır. Adaylık icazetini de İzmir'den değil Kandil'den almıştır. Bu adayın İzmir'e hizmet etmek yatırım getirmek gibi bir derdi de yok. Öyle bir kalitesi de yok zaten. CHP'nin Buca adayını son anda değiştirmesinin sebebi de Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e sadece rant anlayışıyla yaklaşıyor olmasıdır. Amaçları belediye yönetimini CHP görünümü altında bölücü örgüte teslim etmektir. Aynı durum diğer şehirlerde de yaşanıyor. 

Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Ey Sezai, sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde var, defol git oraya, orada yaşa.

Partileri proje, kendileri de proje dolayısıyla 31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır. Bu beka mücadelesini biz kazanacağız inşallah. İzmir'de aynı oyun oynanıyor, CHP'nin belediye meclis üyeleri listelerinde bölücü terör örgütü kontenjanından çok isim var. Söyleseniz bunu da inkar ederler. Peki geçmişte İzmir'deki her seçimde büyükşehirde ve ilçelerde aday gösteren bu parti 31 Mart'ta neden listelerde görünmüyor? Çünkü bu seçimde kendi adıyla değil CHP adına yarışıyorlar. Aynı şekilde adı iyi kendi karışık partinin büyükşehirde ve ilçelerin birkaçı dışında adayı var mı? Çünkü onlarda kendileri için değil CHP ve bölücü terör örgütünün emrindeki parti için çalışıyorlar.

İzmir'de büyükşehir adayımız, ilçe adaylarımız belli. Milletimizden gizlediğimiz, sakladığımız hiçbir şey yok. Söyleyeceklerimizi kuş diliyle, suflörler aracılığıyla değil açıkça ifade ediyoruz. Buna karşılık öteki tarafta neyin ne olduğu belli değil. İzmir'de ve diğer pek çok yerde olduğu gibi 'kimin kimi desteklediği belli olmayan' bir ittifaktan ülkeye hayır gelir mi?

İzmir'in coşkusu bugün bir başka İzmir kararını vermiş. Artık ibreyi İzmir tersine çevirecek. Sizlerden bu maskeli baloyu, bu matruşka oyununu 31 Mart'ta sona erdirmenizi bekliyorum. İzmirlinin iradesini babalarının tapulu malı gibi görenlere ağzının payını sandıkta vereceğinize inanıyorum.

"Son 17 yılda İzmir'e 67 katrilyon lira yatırım yaptık"

Biz İzmir'i kuru kuruya sevmekle kalmadık aynı zamanda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlerle tanıştırdık. Son 17 yılda İzmir'e 67 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 2 katrilyon liralık yatırım yaptık. 9 bin 687 adet yeni derslik yaptık. İzmir'e 3 yeni devlet üniversitesi kazandırdık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir, Urla ve Tire'ye toplam 8 adet daha yüksek öğrenim yurdu açıyoruz. Biz eserlerimizle varız ve bunu ispatladık. İzmir'de nerede çarpık yapılaşma varsa biz varız buraları bir düzene sokacağız. 

"İzmir'in sokaklarını da körfezini de biz kurtaracağız"

Lağım sularının doğrudan akıtıldığı İzmir Körfezi tıpkı 1994 öncesi Haliç'i gibi kokmayı sürdürüyor. Bunu işte ancak biz çözeriz. Şehrin sokakları da her yağmurda göle dönüyor. İzmir'in sokaklarını da körfezini de biz kurtaracağız. CHP ne demektir; çöp, çukur, çamur. Bir de Nihat bey buna çarpık yapılaşmayı ilave etti. İzmir'in çöp sorununu modern depolama tesisi kurarak çözeceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplamda 4,6 katrilyon liralık sosyal yardım yaptık. Sağlıkta yatak kapasitesi 2 bin 253'ü bulan toplam 109 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. İzmir, Bayraklı Şehir hastanemizi önümüzdeki yılın ikinci yarısında hizmete sunuyoruz.

31 Mart, CHP'ye gönül veren kardeşlerimizi de Bay Kemal'den kurtarma seçimidir. CHP'li kardeşlerim, gelin, siz delege sisteminde bu adamdan kurtulamazsınız ama demokratik olarak sandıkta bundan kurtulursunuz. Verin burada Cumhur İttifakı'na oyları.

"İstanbul-İzmir Otoyolu projemizi bu yıl bitiriyoruz"

Bugüne kadar sağlıkta yaptığımız bu hizmetlerle, eğitimde yaptığımız bu hizmetlerle 18 bin toplu konut yaptık. İmar Barışı ile 793 İzmirli kardeşimizin sorununu çözdük. 79 senede 425 kilometre bölünmüş yol yaptılar toplam bölünmüş yol uzunluğunu ise biz 823 kilometreye ulaştırdık. İstanbul-İzmir arasını 8 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-İzmir Otoyolu projemizi bu yıl bitiriyoruz. 

"İzmir'in en önemli problemini biz çözdük"

İzmir'e 28 baraj ve 8 gölet inşa ettik 14 baraj daha inşa ediyoruz. Büyükşehirlerde suyu büyükşehir belediyesi temin etmesi gerekir. İstanbul'un susuzluğunu bu kardeşiniz giderdi. Ama İzmir susuzdu. Biz İzmir'i susuz bırakamazdık. CHP'li belediye demedik sayın Veysel beye dedim ki hemen DSİ'yi devreye sok burayı halledelim. 100 kilometre uzunluğundaki isale hattıyla İzmir'e içme suyu temin ederek şehrin en önemli problemini biz çözdük.

İzmirli çiftçilerimize şu ana kadar toplamda 3,8 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.