PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya peş peşe müjdeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya peş peşe müjdeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya peş peşe müjdeler

19 Mayıs Stadyumu'ndaki dev mitingde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya 55 bin kişilik yeni stadyum yapılacağını, dev bir millet bahçesi kazandırılacağını söyledi.

A+A-

"BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ BİRKAÇ AYDA TAMAMLANACAK"

Sağlıkta 32'si hastaneden oluşan 137 sağlık tesisini Ankara'ya  kazandırdıklarını kaydeden Erdoğan, yatırım bedeli 5 milyar 110 milyon lira olan  14 sağlık tesisinin inşasının da devam ettiğini bildirdi. Şehir hastanelerinin Ankara'ya sağlıkta sınıf atlatacağını belirten  Erdoğan, toplam maliyeti 3 milyar lirayı aşan 3 bin 704 yataklı Bilkent ve 3 bin  577 yataklı Etlik Şehir Hastanelerinin yapımının devam ettiğini anlattı. Bilkent Şehir Hastanesinin açılışını, yetişmediği için bugün  yapamadıklarını belirten Erdoğan, birkaç ay içinde yapım çalışmalarının  biteceğini açıkladı.Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesini ise önümüzdeki yıl hizmete  sunacaklarını bildirdi.

"ANKARA'DA 95 BİN KONUT PROJESİ"

Ankara'da 95 bin konut projesini hayata geçirdiklerine işaret eden  Erdoğan, "2002 yılına kadar Ankara'da 466 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz  buna 16 yılda 534 kilometre daha bölünmüş yol ekleyerek toplamda bin kilometreye  ulaştırdık. Ankara-Niğde otoyolunun yapımı devam ediyor. 3 yıla kadar o da  tamamlanıyor. Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu projemiz için önümüzdeki yıl  adımlar adımları atıyoruz. 2020 yılına kadar da tamamlamayı hedefliyoruz.  Ankara-Sivrihisar otoyolu projemiz ise 2023 yılında hizmete girecek." diye  konuştu. Türkiye'yi son 16 yılda hızlı trenle tanıştırdıklarını aktaran  Erdoğan, diğer yatırımları şöyle sıraladı:

 "Ankara'yı Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'la  birleştirdik. Yapımı devam eden yeni hızlı tren hatlarıyla, Ankara'yı ülkemizin  doğusu, batısı, güneyi, kuzeyiyle de birleştireceğiz.  Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir yüksek hızlı tren projemizin yapımı  sürüyor. Ankara-Afyonkarahisar-Uşak yüksek hızlı tren hattını 2019 yılı Eylül  ayında, Uşak-Manisa-İzmir hattını ise 2020 yılında hizmete açıyoruz.  Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattını da önümüzdeki yıl hizmete  sunuyoruz. Böylece ülkemizin dört bir yanına demir ağlarla bağlanan Ankara, hızlı  tren hatları kalbi olacak." Erdoğan, Ankara'ya yüksek hızlı tren garını da kazandırdıklarını  hatırlattı. Başkentray, Kızılay, Çayyolu, Batıkent, Sincan, Tandoğan, Keçiören  metrolarını yaptıklarına işaret eden Erdoğan, AKM-Gar-Kızılay metro uzantısının  yapımını başlattıklarını, 3 yıla kadar bunun tamamlanacağını belirtti.

Keçiören-Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi  hattının projesinin tamamlandığını, yatırım programına alınacağını bildiren  Erdoğan, Kuyubaşı-Gar-Kızılay hattında güzergah çalışmalarının devam ettiğini  söyledi.

"SAVUNMA SANAYİMİZİN YÜZDE 80'İ ANKARA MERKEZLİ"

Ankara'yı ve metro hatlarını uzatacaklarını açıklayan Erdoğan şunları  kaydetti:  "Aşti-ODTÜ arasındaki 5 kilometrelik batı hattı, Dikimevi-Doğu  Çevreyolu arasında 10 kilometrelik doğu hattı ile Ankaray'ı 15 kilometre  uzatacağız. Gar ile Ovacık arasında 12 kilometrelik, Gar ile Kuyubaşı arasındaki  13 kilometrelik iki ayrı metro hattı kuruyoruz. Kurtuluş mücadelemizin başkenti Ankara, son 16 yılda savuna sanayinin  de başkenti, kalbi konumuna geldi. Dünyanın en büyük 100 sanayi firması arasında  bulunan 3 firmamız da başkentimizdedir. 2016 yılında yıllık 6 milyar doları aşan  üretim gücüne ve 2 milyar dolar ihracat kapasitesine ulaşan savunma sanayimizin  yüzde 80'i Ankara merkezlidir."

"SAVUNMA SANAYİSİNDE PROJE SAYISI 600'E YÜKSELDİ"

Savunma sanayisinde son 16 yılda hayata geçirilen proje sayısının  66'dan 600'e yükseldiğini bildiren Erdoğan, bütçesinin ise 43 milyar dolara  ulaştığını, bu rakama yeni projeler de eklendiğinde 60 milyar doları bulduğunu  söyledi. Bu sektörün yıllık 1 milyar 250 milyon dolarlık Ar-Ge harcamasıyla  Türkiye'nin en fazla teknoloji yatırımı yapılan alanı haline geldiğini vurgulayan  Erdoğan, "Savunma ve havacılık ihracatı 248 milyon dolardan 2 milyar dolara  yükseldi. İhtiyaçların yurt içinden karşılanma oranı yüzde 20'ydi, şimdi yüzde  65'lere yükseldi. İyi gidiyoruz. Karada milli tank Altay, zırhlı araçlarımız  Kirpi, Kobra, Ejder, Yalçın; denizde MİLGEM korvetleri, süratli amfibi gemileri,  amfibi tank çıkarma gemileri, denizaltı kurtarma gemisi, karakol botları; havada  Bayraktar silahlı ve silahsız insansız hava araçları, ANKA insansız hava  araçları, ATAK taarruz helikopterleri, HÜRKUŞ temel eğitim uçağı; diğer alanlarda  milli piyade tüfeği, Som seyir füzesi, Cirit tanksavar, Kasırga füzesi, Hisar  hava savunma sistemi, orta ve uzun menzilli tanksavarlar. İşte bu teröristlerle  mücadeleyi artık yerli silahlarımızla yürütüyoruz." diye konuştu. Her alanda saymakla bitmeyecek birçok yeniliği son 16 yılda hayata  geçirdiklerini kaydeden Erdoğan, "Bizim kararlılığımız, Ankara'nın emeği, gücü,  vefasıyla birleştiğinde ortaya böyle bir fotoğraf çıktı." ifadelerini kullandı.

"TESİSİN İHALESİ YAPILDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yıllık dönemde özgün tasarım ve ileri  teknolojiyle savunma sanayisinde Türkiye'yi küresel bir oyuncu haline  getireceklerini vurgulayarak, "Kahramankazan'da 723 hektarlık alana Uzay ve  Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Dünyanın sayılı uzay ve  havacılık bölgelerinden biri olacak bu tesisin ihalesi yapıldı, yıl sonuna kadar  inşaatına başlanıyor." dedi. Ankara'ya kurulan 4 yeni organize sanayi bölgesiyle, organize sanayi  bölgesi sayısını 12'ye ulaştırdıklarını bildiren Erdoğan, Başkentte 82 Ar-Ge  merkezi, 20 tasarım merkezi kurduklarını söyledi. Başkente uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezini  kazandırdıklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi uydusunu yaptığını  anımsattı.

"ANKARA'YA 55 BİN KİŞİLİK YENİ STADYUM"

Ankara'ya 55 bin kişilik yeni stadyum yapılacağını açıklayan Erdoğan,  "Bir cumhurbaşkanı adayı diyor ki 'Ne stadyumu ya, bunların hepsini ben yıkarım.'  diyor. Mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yerine uluslararası standartlara uygun, dünya  çapındaki şampiyonaların final karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek  nitelikte bir stadı da Ankara'ya kazandırıyoruz. Tüm sosyal ve sportif  donatılarıyla, 6 bin araçlık otoparkıyla, yeşil alanlarıyla bu stat, Başkente  yakışır bir eser olacaktır." diye konuştu. Ankaragücü futbol takımına başarılar dileyen Erdoğan, yeni stadın  Ankaragücü'nün şampiyonluk karşılaşmalarına ev sahipliği yapmasını temenni etti. Erdoğan, amatör spor kulüpleri için de Anıttepe'de, Gazi  Mahallesi'nde, Mamak'ta ve tenis kulübü içinde yeni tesisler inşa ettiklerini  açıkladı.

"ANKARA'YA FUAR ALANI"

Erdoğan, "Ankara'nın uzun zamandır beklediği fuar alanını Akyurt'ta  yapıyoruz. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşasına başlanıyor ve bir yılda  tamamlanacak." dedi. Ankara'ya millet bahçesi kazandıracaklarını bildiren Erdoğan, "Millet  bahçesinin bir ucu Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşaktan başlayacak, eski  hipodrom alanını, Atatürk Kültür Merkezi'ni, yeni yapılacak stadı, Arena Kapalı  Spor Salonu'nu, Gençlik Parkı'nı içine alıp, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı  Senfoni Orkestrası Binasını, Adliye binasının bulunduğu alanı da kuşatarak,  Melike Hatun Camiine ve oradan Ulus'taki Heykele kadar uzanacak." bilgisini  paylaştı.

Dev bir alanda millet bahçesinin oluşturulacağını dile getiren  Erdoğan, "Artık yeşil Ankara olacak inşallah. Bu alan içinde kullanılacak  tesisler kalacak. Gereksiz olanlar ortadan kaldırılacak. Millet bahçemiz, içinde  stadından konser salonuna, kapalı spor salonundan camisine kadar çok önemli  yapıları da olan gerçekten çok büyük ve orijinal bir eser olacak. İngiliz'in 200  bin metrekareden oluşan Hyde Park'ı varsa bizim de burada devasa millet bahçemiz  olacak." şeklinde konuştu.

Bu alanın Konya Yolu ile Kazım Karabekir Caddesi arasındaki 750  dönümlük kısmının müzeler bölgesi olacağını belirten Erdoğan, "Ankara müze  fakiri. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet, Osmanlı, Selçuklu, Roma,  Mezopotamya dönemi ve daha eski Anadolu kültürü burada sergilenecek. Bunun için  Kazım Karabekir Caddesi'nin yer altına alınması gerekiyor. Bunu yapacağız." Ankara'ya yapılacak millet bahçesinin ikinci kısmının spor bölgesi  olacağını anlatan Erdoğan, yeni yapılacak stat, mevcut kapalı spor salonu ve  diğer spor tesislerinin yeşil alanlarla birleştirilip tüm Ankara'nın hizmetinde  olacağını söyledi. Erdoğan, spor tesisleriyle Gençlik Parkı arasındaki ağaçlı yolun, bu  iki bölümün geçiş noktası olacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "Belediyecilikse bizde var, Başbakanlıksa bizde var, Cumhurbaşkanlığıysa  o da bizde var. Bu iş çırak işi değil, bu iş kalfalık ister, ustalık ister, büyük  ustalık ister. Onun için sizlerden icazet istiyorum." dedi.

Ankara'ya yapılacak millet bahçesi kapsamında Opera Binası'na kadar  olan bölgeye gölet yapılacağını ve buranın yeşillendirileceğini belirten Erdoğan,  Melike Hatun Camisi'nin önündeki meydanın daha da genişletilerek Gençlik  Parkı'yla bütünleştirileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Heykelin 1. ve 2. Meclis binalarının içinde  olduğu Cumhuriyet Dönemi'nin anıt binaları da millet bahçemizin bir başka önemli  bölümünü oluşturacak. Ama bunlardan Muharrem anlamaz. Onların işi değil, bu bizim  işimiz. Belediyecilikse bizde var, Başbakanlıksa bizde var, Cumhurbaşkanlığıysa o  da bizde var. Bu iş çırak işi değil, bu iş kalfalık ister, ustalık ister, büyük  ustalık ister. Onun için sizlerden icazet istiyorum." diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası'nın bulunduğu kısmın da  Sıhhiye Meydanı ile bütünleşecek şekilde yeni fonksiyonlar eklenerek, bir kültür  sanat bölgesi haline dönüştürüleceğini anlatan Erdoğan, Ankara'nın önemli ticaret  ve ulaşım bölgeleriyle kuşatılmış millet bahçesi yapılırken geçmişte üzeri  kapatılan derelerin bir kısmının yeniden ihya edilerek, şehre kazandırılacağını  bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet bahçesinin içinde ulaşımın, yaya ve  bisiklet yolları, çevresinde de tramvay hatlarıyla sağlanacağını, Konya Yolu ve  Hipodrom Caddesi'nin yeşil yollarla geçilerek millet bahçesiyle Ankapark'ın,  onunla birlikte de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin fiziki temasının sağlanmasının  hedeflendiğini aktardı.

Bu projenin içinde kalacak konser salonunun inşasının gelecek yıl  tamamlanacağını, stadyumla ilgili proje çalışmalarının ise bittiğini ve yakında  ihaleye çıkılacağını kaydeden Erdoğan, Melike Hatun Camisi ve önündeki meydanın  hizmete açıldığını, Ankara'yı millet bahçesiyle çok kısa sürede  buluşturacaklarına inandığını belirtti ve şimdiden hayırlı olmasını diledi. Ankaralılardan 24 Haziran'da tercihini bir kez daha hizmet  siyasetinden yana kullanmasını, partililerden de 24 Haziran'a kadar gece gündüz  çalışmasını isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz seçim meydanlarında, yaptıklarımızı, halen yapmakta olduklarımızı  ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Yeni projelerimizi 2023 hedeflerimizi, 2053 ve  2071 vizyonlarımızı anlatıyoruz. Peki ötekiler ne anlatıyor. Söyleyeyim, sadece  yıkmayı anlatıyor. Bay Muharrem'in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Bay  Kemal'den terörle mücadeleyi duydunuz mu? Nasıl duyarsınız adam Ankara'dan  İstanbul'a, teröristlerin desteğiyle parlamentoya girenlerle beraber yürüyor.  Öbürü 6-7 Ekim'de benim Kürt kardeşlerimi, Diyarbakır'da 53 tane Kürt kardeşimi  öldürenlerin talimatını veren birisini Edirne'de gidiyor, cezaevinde ziyaret  ediyor. Kim bu? İnce İnce. Şimdi 24 Haziran'da bunlara bir Osmanlı tokadı  gerekmez mi? Onun için de çok çalışmamız lazım. İşi hafife almayacağız, çok  gayret edeceğiz. Bütün yakınlarımıza, akrabalarımıza, Ankara'da olan, olmayan,  Çankırı, Yozgat, nerede varsa hepsine ulaşacağız."

"SİZE BU VAATLE GELENLERE ŞUNLARI DA SORUN"

Muhalefete kalsa Türkiye'yi hemen yarın 1940'lara, 1970'lere,  1990'lara geri götüreceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Buradan tüm milletime sesleniyor ve diyorum ki size bu vaatle  gelenlere şunları da sorun: AK Parti Türkiye'de 284 bin yeni derslik yaptı, siz  onları yıkacak mısınız? Bunlara sorun, AK Parti Türkiye'de 585 bin yeni öğretmen  göreve başlattı, onları işten atacak mısınız? AK Parti Türkiye'de 131 yeni  üniversite açtı, siz onları kapatacak mısınız? AK Parti Türkiye'de 69 milyon  kişiye geniş bant internet hizmeti sağladı, siz onları da kesecek misiniz? AK  Parti Türkiye'ye bin 245 yeni hastane, 130 bin yeni hastane yatağı kazandırdı,  siz onları kaldırıp atacak mısınız? AK Parti Türkiye'de 539 bin yeni sağlık  çalışanını hizmete aldı, siz onları kapı dışarı edeceksiniz öyle mi? AK Parti  Türkiye'de 817 bin vatandaşımızı TOKİ ile ev sahibi yaptı, siz onları yıkacak  mısınız? AK Parti Türkiye'de 20 bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptı, siz  bunları kazıyıp tarlaya mı dönüştüreceksiniz? AK Parti Türkiye'de 383 kilometre  uzunluğa sahip 258 yeni tünel açtı, siz bunları yeniden taşla toprakla dolduracak  mısınız? AK Parti Türkiye'de yüksek hızlı tren hatları yaptı, mevcut tren  hatlarını modernize etti. Siz yeniden kara trene mi döneceksiniz? AK Parti  Türkiye'de 29 yeni havalimanı inşa etti, yurt dışı uçuş noktalarının sayısını  307'ye çıkardı, dünyada bir numara, siz bunları tekrar kapatacak mısınız? AK  Parti sadece 6 ilde kullanılan doğalgazı 78 ile çıkardı, yakında 81 ile  ulaştırıyor, siz bu doğalgaz borularını söküp, atıp evleri yeniden kömür sobasına  mahkum mu edeceksiniz?"

İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'den devraldığını anımsatan  Erdoğan, şunları söyledi: "Çöp dağları vardı, hava kirliliği vardı. Maalesef sular akmıyordu.  Niye? CHP susuzluktur, CHP kirliliktir, CHP çöptür. Bunların geçmişi hep böyle.  Ama milletimiz ferasetiyle konuşuyor. AK Parti 525 baraj ve 528 hidroelektrik  santrali yaptı, 207 içme suyu tesisi, bin 232 sulama tesisi açtı, siz bunları  yıkıp, yeniden suları denize mi akıtacaksınız? AK Parti 5 milyon hektar alanı  ağaçlandırdı, siz bu ağaçları da kökünden sökecek misiniz? AK Parti 242 milyar,  eski rakamla 242 katrilyon sosyal yardım yaptı, siz gidip bunları garip gurebadan  geri mi isteyeceksiniz? AK Parti yaklaşık 4,5 milyon kişiye 15 katrilyon lira  tasarruf teşvik fonu ödemesi, 8 milyonun üzerinde kişiye 3,5 katrilyon lira konut  edindirme yardımı ödemesi yaptı, siz bunları geri mi alacaksınız? AK Parti  emeklilerin maaşlarını 2, 3, 4 katına çıkardı, en son bayram ikramiyesi getirdi,  siz bunları yeniden eski seviyelerine indirecek misiniz?"

"SİZ PARAMIZDAKİ SIFIRLARI YENİDEN GERİ Mİ GETİRECEKSİNİZ"

İlköğretimde öğrencilere kitapları bedava verdiklerine değinen  Erdoğan, muhalefetin bundan bile haberi olmadığını kaydetti. AK Parti'nin Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüğünü anlatan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz yeniden küçültecek misiniz? AK Parti, Türk  lirasındaki 6 sıfırı atarak Türkiye'yi itibarlı hale getirdi. Siz paramızdaki  sıfırları yeniden geri mi getireceksiniz? İhracatımız 36 milyar dolardı, 162  milyar dolara çıkardık, siz yeniden eski rakama mı döneceksiniz?" diye sordu.

İktidarlarının Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Selim Köprüsü, Osman  Gazi Köprüsü, Nissibi Köprüsü gibi onlarca dev eseri ülkeye kazandırdığını  hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bunların hepsini de dinamitleyip, yerle  yeksan mı edeceksiniz?" sorularını da yöneltti. Yalova'ya gitmek için Muharrem İnce'nin de Osman Gazi Köprüsü'nden  geçtiğini bildiren Erdoğan, köprüden kimin geçtiğine bakmadıklarını tüm insanlar  için orayı yaptıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:  "AK Parti savunma sanayinde İHA'ları, SİHA'ları, tüfekleri, füzeleri,  topları, tankları yaptı. Siz bunları geçmişte yaptığınız gibi yine toprağa mı  gömeceksiniz. Allah rahmet etsin, Nuri Demirağ uçak yapmıştı. Bunlar geldi, işte  bu CHP'nin geçmişteki o büyükleri o fabrikayı kapatarak gaz ocağı fabrikasına  dönüştürdü. AK Parti, terör örgütlerinin başlarını gidip inlerinde eziyor. Bunlar  ise onlara çanak tutuyor. İşte, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'nda  Suriye'de 4 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli hale getirdik. Şu anda 200 bin  kardeşimiz topraklarına döndü."

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Korgeneral İsmail Metin  Temel'e yönelik sözlerine değinen Erdoğan, "Önce haddini bil. Apoletleri sen mi  taktın sen sökeceksin? Bu apoletleri millet taktı. Bu ülke bir hukuk devletidir,  bu ülkede yargı var. Benim için 'O nasıl herkesi cezaevine attıysa ben de  aynısını yapacağım' diyor. Bir defa haddini bil. Tayyip Erdoğan Anayasa'nın amir  hükümleri gereğince bu komutanların başkomutanıdır." diye konuştu.

Malatya'daki toplantının bir parti toplantısı değil, TESK'in bir iftar  sofrası olduğunu, o iftar sofrasına da o ilin protokol mensuplarının tamamının  geldiğini aktaran Erdoğan, "Komutan da 2. Ordu orada olduğu için o iftara  gelmiştir ve orada ülkemizi, milletimizi memnun edecek bir ifadeye alkış  tutmuştur. Niye rahatsız oluyorsun? Ama benim milletim size 24 Haziran'da zaten o  beklediğiniz fırsatı da vermeyecek. Biri çıkıyor Külliye'yi satacakmış, öbürü  çıkıyor Çankaya'yı satacakmış. Bunlar şaşırmış. Bunlara kalsa, bunlar bu ülkeyi  de satar." dedi. Alandakilerden muhalefet adaylarına karşılarına geldiğinde bu  anlattıklarını sormalarını isteyen Erdoğan, güçlü Meclis, güçlü yönetim için 24  Haziran'da destek istedi.

Erdoğan, "Ankara sandıklara gitmeyi ihmal etmeyin. Biliyorsunuz, iki  pusula, bir zarf kullanılacak. Birisi parlamento için bir diğeri başkanlık için.  Bütün akrabalarınızı arayın, onlarla irtibatlaşın sinerjinizi onlara da verin. 24  Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz? Tercihimizi, güvenden, istikrardan yana  kullanıyor muyuz? Yeni yönetim sistemiyle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz?  Sizlerin bu sevgisi, coşkusu bizimle oldukça Allah'ın izniyle zafere  ulaştıramayacağımız mücadele yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.