PİYASALAR

  • BIST 1009474.94-0.52%
  • ALTIN2494.9480.44%
  • DOLAR32.5950.13%
  • EURO34.7860.07%
  • STERLİN40.598-0.1%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Vahdettin Köşkünde baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Zelenskiy'in nezaretinde iki ülke arasındaki bazı anlaşmaların imza töreni düzenlendi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Ukrayna Savunma Bakanı Andrii Taran arasında savunma sanayi projeleri kapsamında iyi niyet beyanı anlaşması imzalandı.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEDE AYNI FİKİRDEYİZ'

Ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak gibi bir hedef belirlemiştik. Turizm alanında küresel salgına rağmen bu yıl 500 binden fazla Ukrayna misafiri ağırlamış olmamız, halklarımız arasındaki yakınlığı ve Ukraynalı misafirlerimizin güvenli turizm girişimimiz kapsamında aldığımız önlemlere olan itimadını açıkça gösteriyor. Özellikle terör örgütleri ile mücadelede eşgüdümde hemfikiriz. Türkiye Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Türkiye ile Ukrayna arasındaki tarihi ve insanı bağların önemli unsuru olan Kırım Tatarı kardeşlerimize Ukrayna makamlarıyla desteğimiz devam edecektir.

ZELENSKİY: TÜRKİYE'NİN VERDİĞİ DESTEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Diyaloğumuz dinamik bir şekilde sürüyor. Hiçbir virüs aramızdaki dostluğa engel olamaz. Ukrayna ve Türkiye stratejik ortaklığını geliştirmeye ve karşılıklı çıkarların olduğu her alanda hazırlar. Türkiye'nin Ukrayna'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destek bizim için çok önemlidir.

İşgal altındaki Kırım'da insan haklarının korunmasını sağlamak için BM Genel Kurulu'nun 75. oturum çerçevesinde yakın işbirliği içerisinde çalışacağız. Türkiye'yi Kırımlıların haklarını korumak ve işgalden kurtarmak için uluslararası ortakları birleştirme amacı olan Kırım projesine davet ettim. Bu projeyi desteklemeye ve orada aktif bir şekilde rol almaya hazır olduğunuz için minnettarım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından Devlet Nişanı takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.