PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2490.2710.75%
  • DOLAR32.5110.28%
  • EURO34.7170.12%
  • STERLİN40.530.1%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapıların tahliyesine ilişkin, "Bu konuda halkımdan destek bekliyorum. Çünkü ben vatandaşımı, milletimi seviyorum. Bu adımı atmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

AK Parti olarak 2002 yılında Türkiye'yi şaha kaldırmak üzere yola çıktıklarında ilham aldıkları şehirlerden birinin de Manisa olduğunu aktaran Erdoğan, bu kadim kentten hem ilham aldıklarını hem de büyük destek gördüklerini söyledi.

Erdoğan, 31 Mart'ta Manisa'nın desteğine talip olduklarını dile getirerek, "Bakın büyükşehirde ve 6 ilçemizde Cumhur İttifakı, 11 ilçemizde AK Parti adaylarına destek bekliyoruz." dedi.

"Vatandaşlarımdan destek bekliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirde 7 bin 800 toplu konut projesini hayata geçirdiklerine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan şimdi bir şey söylüyorum, ben halkımdan, ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarımdan destek bekliyorum. Nedir o? Bakın geçenlerde İstanbul Kartal'da bir olay yaşadık, 21 vatandaşımızı kaybettik. 14'ü hastanedeydi. Hepsini ziyaret ettik. Şimdi Karabağlar'da, İstanbul'un benzeri o şeyler Allah göstermesin İzmir'de olabilir. Aynı şey bakıyorsunuz Bergama'da, Bornova'da buralarda olabilir. Diyoruz ki yazıktır günahtır. İş işten geçtikten sonra bağırmanın, ağlamanın bir faydası var mı, yok. İşte bu kaçak yapılardan diyorum ki gelin bak her türlü tedbiri aldık Çevre Şehircilik Bakanım bütün 81 vilayete yazılarını gönderdi. Dedi ki 'Bu tür kaçak yapılar, bunlardan bir an önce çıkın, kiranızı da biz vereceğiz, yerleşin, biz de oraları yıkalım ve oralarda TOKİ olarak süratle sağlam, güvenilir binalar yapalım.' Ben dikey mimariye karşıyım. Yatay mimariyle yani şurada gördüğünüz gibi zemin artı 4, bilemediniz zemin artı 5 kat binalarla bu işi yapalım. Sağlam yapalım ve oralara da vatandaşlarımızı yerleştirelim. Bu konuda halkımdan destek, yardım bekliyorum çünkü ben vatandaşımı seviyorum, milletimi seviyorum, bu adımı atmamız lazım diyorum. Zira uzun yıllardır milletimizin hasretle beklediği imar meselesini çözmek zorundayız."

"2 bin 400 işçimize kömür işletmemizin şirketinde kadro veriyoruz"

Manisa'yı tüm ilçeleriyle kalkındırmayı sürdüreceklerine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Soma Işıklar bölgesinde 5 yıl önce elim bir kaza yaşanan maden ocağının işletmesini Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumumuza bağlı bir şirkete devrediyoruz. Burada çalışan 2 bin 400 işçimize de kömür işletmemizin şirketinde kadro veriyoruz. Dün gece itibarıyla bu işçilerimizin tamamının yeni şirkete nakilleri yapıldı. Şimdi bunu CHP'liler gelir istismarını yapar. 'Bak sizi açıkta bıraktılar, boşta bıraktılar.'... İşleri güçleri bu... Hep ortalığı karıştırmak. Bu yalana, müfterilere, iftiracılara sakın aldanmayın. Şimdilik mevcut işçileri aldık. Burada çalışırken geçtiğimiz yıl işlerine son verilmiş olan 200 civarındaki işçimizin durumlarını da biliyorum. İnşallah onları da sonraki alımlarda değerlendireceğiz. Bunun yanında Soma'da üretim için devredilecek yeni sahalarda da 10 bin ilave istihdam bekliyoruz. İnşallah Manisa'yı tüm ilçeleriyle kalkındırmaya, geliştirmeye, büyütmeye devam edeceğiz."

"Türkiye geleceğe doğru yol alacak"

31 Mart seçimlerinin önemine işaret eden Erdoğan, "Nisan ayıyla birlikte Türkiye tamamen reform gündemine, büyük projelerine, büyük yatırımlarına odaklanmış olarak geleceğe doğru yol alacak." diye konuştu.

"Zillet ittifakını çökertelim"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu CHP'nin yanına aldığı öteki partilerin de çalımlarına bakmayın. Bunların heybesinde ne hizmet var ne proje var ne gayret var. Bunların heybesinde saman bile yok. Bunların heybesinde sadece iftira, hakaret, ihanet, kavga var. AK Parti'nin, MHP'nin oyları öyle konsolide olmalı ki öyle bir beraber olmalı ki 31 Mart'ta zillet ittifakını çökertelim. 12 Eylül'ün zalim savcısının mirası bugün CHP'de vücut buluyor. Ülkemizdeki tüm darbelerin açık ve aleni destekçisi CHP, bu kötü mirasını bugün de devam ettiriyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.