PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2323.8090.74%
  • DOLAR32.3610.1%
  • EURO34.94-0.36%
  • STERLİN40.917-0.36%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kadınların hakkını asla ödeyemeyiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kadınların hakkını asla ödeyemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kadınların hakkını asla ödeyemeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan açıklamasında "Seçim sandığına sahip çıkan darbecilerin karşısına dikilen kadınların hakkını asla ödeyemeyiz" dedi.

A+A-

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Kadınlara yönelik önemli mesajlar veren Erdoğan, kadına şiddete yönelik Meclis'te yeni komisyon kurulacağını söyledi.

Erdoğan ayrıca 1 milyon bedava doz aşıya 12 milyon dolar ödendiği iddiasını ortaya atan Kılıçdaroğlu için "Bu ne utanmazlıktır ne vurdumduymazlıktır?" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Kongrelerimizdeki görüntüler umudumuzu ve azmimizi güçlendirdi. Kadın kollarımız birikimiyle kadın siyasetçi yetiştiren bir okul haline gelmiştir. Seçim sandığına sahip çıkan darbecilerin karşısına dikilen kadınların hakkını asla ödeyemeyiz.

"Kale içeriden fethedilir"

Siyasete kadın nezaketini, inceliğini katan Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi yolunda verdiğimiz mücadeleyi omuzlayan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kale içeriden fethedilir. Bu kaleyi içeriden fethedecek olanları karşımda görüyorum. 

Her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti'nin ve sizlerin eseri sayesindedir. Yıllarca çağdaşlık laiklik adı altında kızlarımızın eğitim hayatında önlerini kesenlere yaptığımız reformlarla cevap verdik.

"Dürüst olmadıkları için millet bunlara iktidar vermedi"

Yeri geldi hanım kardeşlerimizin üniversitelere girmek isterken önü kesilmedi mi? İçimizde üniversite kapısından geri çevrilen pek çok hanım kardeşimiz var. Geri çevrilenler söke söke söke o üniversiteleri bitirdiler.

İkna odalarından geri çevrilenler var. Daha sonra ana muhalefette üst düzey yönetici olmadılar mı? Bunlar akşam yalan sabah yalan. Dürüst olmadıkları için millet bunlara iktidar vermedi. 

Toplam üyemiz 11,5 milyon. Hiçbir partinin böyle bir üyesi yok. Sadece kadın kollarımızın üye sayısı 5,5 milyon.

"Kadın cinayetleri bahanesiyle milletimiz hedef alınıyor"

Kadın hakları konusunda güya ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerden katbekat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi, milletimizin bizatihi kendisidir.

Ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak, 2053 vizyonunu evlatlarımıza miras bırakacağız.

Kadını horlayan istismar eden taciz eden anlayışı reddettik. Sadece AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz varsa bu mücadele sayesindedir. Bizim inancımıza göre kadın ve erkek aynı özden yaratıldı. Siyasette kadını dışlayan insanlığın fıtratına da sırtını dönmüş olur.

Kadın şiddet konusunda Meclis'te yeni komisyon

Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakla katledilmesine caddelerin ortasında dövülmesine, son Samsun'da yaşanan hadise asla onlara haklılık payı çıkarmaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Biz bunları ne ana muhalefete ne de diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni yapacağız. Dün akşam Adalet bakanım ile tekrar konuştum, bu işi sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi. Ardından malum kişi tutuklandı.

Biz kadınların haklarını birileri bize dayattığı için değil Allah'ın emri, insanlığın gereği olduğu için savunuyoruz. Samsun'da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor.  Cinayetleri töre ve benzeri bahanelerle kültürümüze yıkmaya çalışanlara da asla fırsat vermeyeceğiz.

Köksüz, ruhsuz birey

Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan, velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa AK Parti olarak biz asla gelmeyeceğiz. Kişilik bozukluklarının ürünü olan saldırganlıkları, hatta cinayetleri, töre ve benzeri bahanelerle inancımıza, kültürümüze yıkmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz.

CHP'ye Diyarbakır anneleri eleştirisi

Böyle ulvi bir amaca sahip Diyarbakır Anneleri birilerinin aklına tam 550 gün sonra ancak düşmüş. Diyarbakır Anneleri de bunca zamandır kendilerini görmezden gelen, yok sayan, mücadelelerine destek olamayan zihniyetin temsilcilerine gereken cevabı vermiştir.

CHP'ye Erbakan üzerinden riyakarlık eleştirisi

Siyasetin her alanındaki riyakarlığın izahı olabilir, hayatı boyunca kendisine karşı mücadele ettiğiniz, attığı her adımda karşısına çıktığınız bir liderin vefat yıldönümü törenine katılabilirsiniz, asla inanmadığınız, hatta ontolojik olarak karşı çıktığınız pek çok davranışı ve sözü sırf günü birlik siyasi çıkarlarınız için rahatça sergileyebilirsiniz. Ancak ittifak ortağı olduğunuz partinin mensupları tarafından kandırılıp terör örgütüne teslim edilen evlatları için yüreği yanan annelerin karşısına dikilip de aynı yüzsüzlüğü sergileyemezsiniz. Çünkü bu siyaset üstü bir meseledir, bu öyle rol yaparak değil, ancak ve ancak gönülden, kalpten gelen üzüntü beyanı ve destek ifadesi gerektiren bir durumdur. Her işin riyakarlığı olur, ancak bunun olmaz. Evlat hasreti ile yüreği yanan anneye, babaya, kardeşe riyakarlık olmaz.

"Kadının önce başına sonra duruşuna bakarlar"

Şu anda ana muhalefetin teşkilatlarında şiddet var mı, tecavüz var mı, taciz var mı? Ne ararsan bulunur, derde devadan gayrı, ana muhalefet partisinin hali bu. Bunlar, tacizi ve tecavüzü yapan kendi mahallelerinden biriyse afedersiniz 'yollu' diye önce kadını yaftalamaktan çekinmezler. Bunlar taciz eden, şiddete başvuran, hırsızlık yapan kendi partilerinden biriyse hemen sahte komisyonlar kurup faili temize çıkartmakta pek mahirdirler. Bunlar şiddete ve tacize uğrayan kim olursa olsun faili kendi meşreplerinden biriyse görmezden gelme, hadisenin üstünü kapatma konusunda birbirleri ile yarışırlar. Bunlar baskıya uğrayan kadının önce başına, sonra duruşuna bakarlar, ona göre konuşurlar veya susarlar.

CHP'ye HDP sorusu

Terör örgütünün mensuplarıyla beraber yürüyeceksin, 'Bizim onlarla ilgimiz, alakamız yok' diyeceksin. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Ana muhalefet partisine açıkça soruyorum. Siz terörle arasına mesafe koyamayan bu partinin yanında mısınız yoksa karşısında mısınız? 

Kılıçdaroğlu'nun "1 milyon doz bedava aşı için 12 milyon dolar ödendi" iddiasına tepki

Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız. Sen ne zamandan beri şu anda devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun. Bu ne utanmazlıktır ne vurdumduymazlıktır? Dünya aşı arıyor bulamıyor, biz aldığımız aşıları süratle belli kategorilerde hemen sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Önce ne dedi, ‘Ben vatandaş Kemal’im, sıram ne zaman gelirse o zaman aşımı yaptıracağım.’ Niye gittin yaptırdın? Zaten her şeyde böylesin. Bugün yeni bir şey daha söylemiş, biz hiçbir eve kahve çaya gitmezmişiz, sen bizden alıştın bu işlere dur bakalım. Biz vatandaşımızla doğduk, vatandaşımızla büyüdük, vatandaşımızla bu yolda yürüyoruz Bay Kemal.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.