PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çık, TRT Kürdi'ye anlat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çık, TRT Kürdi'ye anlat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çık, TRT Kürdi'ye anlat

Milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ve ABD ile ilişkilerin daha iyi olacağını söyledi, vekillere 'Halkla temas halinde olun' talimatı verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Şubat 2020'den sonra ilk kez 55 milletvekiliyle AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının perde arkasına AKŞAM ulaştı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantının öncelikli iki konusu yeni anayasa çalışmaları ile NATO zirvesi oldu. Başkan Erdoğan'ın, vekillere yeni anayasa sürecine sahip çıkmaları talimatında bulunduğu, NATO zirvesine ilişkin de "Hem ABD Başkanı hem de AB Liderleri ile yaptığım görüşmeler çok iyi geçti. Bundan sonra ilişkilerimiz daha da iyiye gidecek" dediği öğrenildi.

TURİZM İVME KAZANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesindeki görüşmeler sayesinde turizmde de ivme kazanılacağını söyledi. Erdoğan'ın Rusya'nın hava yolunu açmasının ardından Fransa ve İngiltere'nin de bu konuda Türkiye'ye sıcak baktığını söylediği kaydedildi. Toplantının en önemli başlıklarından biri de yaz aylarında AK Partili milletvekillerinin yürüteceği çalışmalar oldu. Erdoğan, vekillerden Meclis'in kapanması sonrası tüm milletvekillerinin kendi bölgelerinde halkla doğrudan temasta bulunması ve birebir görüşmeler gerçekleştirmelerini istediği vurgulandı.

YASALARI AÇIKLAYIN

Toplantıda Erdoğan'ın, TBMM'de kabul edilen Kanun Teklifleri ve AK Parti'nin buna ilişkin yürüttüğü çalışmaları da milletvekillerinden halka anlatmalarını istediği öğrenildi. Ayrıca Erdoğan'ın çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla doğrudan görüşülmesini ve bu alanda verilen destekleri de anlatılmasını istediği kaydedildi.

ÇIK TRT KÜRDİ'YE ANLAT

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç arasında esprili bir diyaloğun gerçekleştiği öğrenildi. Kürt sorununun çözümü konusunda önerilerde bulunmak isteyen Dinç, "Benim kelime hazinem yetmiyor derdimi anlatmak için" dedi. Başkan Erdoğan, "Hayır bak ne güzel konuşuyorsun. Bu görüşlerini TRT Kürdi'ye de çıkıp anlat" diye karşılık verdi.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.