PİYASALAR

  • BIST 1008793.170.86%
  • ALTIN2239.515-0.22%
  • DOLAR32.3390.08%
  • EURO35.083-0.36%
  • STERLİN41.01-0.37%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis Şehitlerini Son Yolculuğunda Yalnız Bırakmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis Şehitlerini Son Yolculuğunda Yalnız Bırakmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis Şehitlerini Son Yolculuğunda Yalnız Bırakmadı

Bitlis’te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 asker için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan 11 askerin cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlerimizin Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazına iştirak edecektir" denildi.

Vatan size minnettar: Türkiye, Bitlis şehitlerine ağlıyor

Türkiye, Bitlis'ten gelen kara haberle acıya boğuldu. Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve beraberindeki 12 askeri taşıyan helikopter kalkıştan yarım saat sonra düştü. Erbaş ve 11 askerimiz şehit olurken 2 asker yaralandı. Kahraman askerler yoğun kar yağışı ve sise rağmen birlikleri denetlemek için havalanmıştı. Bingöl'den 13.55'te kalkan Cougar tipi helikopterle saat 14.25'te irtibat kesildi. Helikopter kötü hava koşulları nedeniyle Şentepe'de 2 bin 200 metre rakımdayken düştü. Pilotun son anda fark ettiği bir tepeye çarpmamak için manevra yaparken kontrolü kaybettiği tahmin ediliyor.

 

Kaynak: Yeni Şafak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.