PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2306.6791.35%
  • DOLAR32.3390.29%
  • EURO35.096-0.01%
  • STERLİN40.8450%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4017 terörist öldürüldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4017 terörist öldürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4017 terörist öldürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siirt İl Kongresinde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de öldürülen terörist sayısını 4017 olarak açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt AK Parti 6. olağan kongresi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Yeniden bir diriliş hareketini başlattık mı? Şimdi sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Bugün, Siirt'te 6. Olağan Kongremizi yapıyoruz. Sizlerle bu coşku içinde bu kongreyi yapmak bizleri mutlu ediyor. Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Bize Siirt'teki o konuşma ile ne yaptılar, cezaevinin yolunu gösterdiler.

Ne yapmıştık, bir şiir okumuştuk. Bu şiir Milli Eğitim'in onayından geçmiş bir şiirdi. Bundan dolayı içeri girdik ve sonra çıktık. Partimizi kurduktan sonra 16 ay tek başımıza iktidar olduk. Bundan sonra farklı olacak değil mi? Buna hazırız. Kızınızı da üzmeyin ha, ona göre.

Bugün sizlerle şunu da konuşmak istiyorum. Diyorum ki, biz kardeşiz. Kardeşlerin arasında fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kardeşler kardeşleri Allah için sever. O sevgiyi kimse alıp götüremez. Menfaat için severse o tehlikeli. Biz menfaat için bir kardeşlik istemiyoruz, Allah için seveceğiz. Bizde Arap, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, böyle bir ayrım var mı? Biz tek millet diyoruz.

AFRİN'DE SON DURUM: 4017 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Yeni Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK PartiSiirt 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

2 yıla kalmaz Siirt Üniversitesi’ne tıp fakültesini kuruyoruz. Tıp konusunu Siirt’te halledeceğiz. İbret alınmayan tarih tekerrür eder. Fırat Kalanı Harekatını gördük değil mi? Arkasından Afrin harekatını gördük değil mi? Afrin’le ilgili son durum, hamdolsun etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4017 oldu. Peki Kuzey Irak’ta ne oldu? Orada da etkisiz hale getirilenlerin sayısı 327 oldu. Bitmedi. Yurtiçinde ne oldu? 154.

'34-35 YAŞINDAKİ İNSANLARA EMEKLİ OLMA HAKKI TANIDILAR'

Bizden önce yönetenler geçmişten hiç mi hiç ibret almadılar. Bir dönem ülkede kıyak emeklilik diye bir şey çıkardılar. Şu an ana muhalefetin başındaki zat SSK’nın genel müdürüydü. Bu zatın da katkı sunduğu bir düzenlemeyle 34-35 yaşındaki insanlara emekli olma hakkı tanıdılar.
Biz 35 yaşındaki insanları emekli ettik. Bu kıyağın faturasını kim ödedi? Elbette devletiyle milletiyle biz ödedik. Halen de ödüyoruz.

Bu beceriksiz genel müdürün basiretsizliği nedeniyle soyup soğana çevrilen SSK’yı yeniden ayağa biz kaldırdık. Bunlar ölüyü bile rehin aldılar.
Ana muhalefetin bizi çekmek istediği popülizm tuzağına düşmedik. İnşallah bundan sonra da küçük hesaplar peşinde koşmayacağız. 

'HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ'

Adı, sanı, makamı kim olursa olsun kimse kendisini hukukun üzerinde göremez. Hele hele milletin emanetini üç beş çapulcuya emanet edemez. Her kim gazi Meclis'in çatısı altında milletvekilliği yapmak yerine terör seviciliği yandaşlığı yapıyorsa karşısında bizatihi milletin kendisini bulur.

Terörle arasına mesafe koyamayanların yeri, kimse kusura bakmasın, parlamento değildir. Bu milletin tek bir kuruşunun dahi bölücü örgütün kasasına gitmesine izin vermeyiz. Benim için Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz benim kardeşimdir. Bu ülkede 81 milyon benim kardeşimdir. Niye? Yahu bizi Allah yaratmadı mı? Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevmek zorunda değil miyiz? O yüzden kimse 'benim aşiretim benim akraba şu bu' bırakın bu işi… Hep birlikte Türkiye olacağız mesele bu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.