PİYASALAR

  • BIST 1009675.181.58%
  • ALTIN2491.320.29%
  • DOLAR32.5890.11%
  • EURO34.8390.21%
  • STERLİN40.6820.12%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Çörek Otunun Faydaları
Çörek Otunun Faydaları

Çörek Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Çörek otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Çörek otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir?Çörek otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Şifalı bitkiler arasında gösterilen ve alternatif tıbbın ilacı niteliğinde ki çörek otu hemen her hastalık ile mücadelesi sayesinde doğal ilaç niteliği taşımaktadı.  Ülkemizde son yıllarda aktarlarda yaygınlaşan ve hastalıklara olan tedavisinde gizemini korumakta olan çörek otu içeriğinde barındırdığı yükske miktarda ki “H vitamini, A vitamini,  C vitamini , B1 vitamini, B2 vitamini ve B6 vitaminleri” ile beraberinde “çinko, demir, potasyum, magnezyum, palmitik asit ve oleic asit” açısından oldukça zengindir. Çörek otunun içerisinde yer alan en etkili madde “thymoquinon” sayesinde vücut içerisinde oluşan bakteri ve mikropları yok ederek “bağışıklık sistemini güçlendirir.

c3-009.jpg

Çörek Otunun Faydaları

Vücut fonksiyonlarını düzenlemede oldukça etkili olan çörek otu doğanın insanlığa armağanları içerisinde yer almaktadır. Hastalıklarda iyileştirici özelliği sayesinde “şifalı bitkiler”  arasında adından sıklıkla söz ettirmektedir. Çörek otunun insan sağlığına faydaları arasında “kanser önleyici, astım önleyici, psikolojik hastalıklardan koruyucu ve enfeksiyon giderici” özellikleri ile oldukça değerli bir bitkidir. Bir çok bilim adamı ve klinik çalışmalara konu olmuş çörek otunun insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyecek durumdadır.

Solunum yollarında hastalık oluşumu riskini azaltmakta olan çörek otu doğasında bulundurmakta olduğu “antienflamatuar” özelliği sayesinde astım, solunum yetmezliği, nefes darlığı ve yutkunma problemlerinin oluşumunu engellemektedir. İçerisinde yer alan etken madde ve beraberinde mineraller ile solunum yolları enfeksiyonu riskini azaltmakta olan çörek otu düzenli kullanımlarda astım hastalarında dahi “iyileştirici” etki göstermektedir.

Cinsel hastalık oluşumlarının önüne geçmekte olan çörek otu erkeklerde meydana gelen iktidarsızlık problemlerini kısa sürede iyileştirmektedir. Aynı zamanda erkek bireylerde sağlıklı sperm sayısını arttırma özelliğini de içerisinde barındırmaktadır. Özellikle genç ve yaşlı bireylerde “sperm konsantrasyonu arttırıcı” özelliği üroloji birimleri tarafından kanıtlanmaktadır. Kadınlarda görülen faydası ise yumurtalıkların sağlıklı çalışmasına yardımcı olarak doğurganlık seviyesini arttırmaktadır. Ayrıca kadınlarda ciddi problemler meydana getirmekte olan vajinal akıntı sorunlarının da kısa süre içerisinde önüne geçmektedir. Çörek otu tüm bu özellikleri sayesinde doğal “afrodizyak” etkiye sahiptir.

Kanser hastalıkları oluşumu riskini minimum seviyeye taşımakta olan çörek otu kötü huylu hücrelerin üremesi ve tümör oluşumlarının vücut içerisinde yayılmasına engel olmaktadır. Yüzyıllardır kanser hastalıklarında doğal ilaç özelliği sağlamakta olan çörek otu başlıca kanser etkenleri arasında meme kanseri, kan kanseri ve kolon kanseri gelmektedir. Diğer kanser hastalıklarında da engelleme özelliği sayesinde “kanser savar” olarak adlandırılmaktadır. Çörek otunun zengin mineral ve vitaminleri sayesinde vücut dengesini koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi görülmektedir.

c1-005.jpg

Tansiyon hastalıkları oluşumuna engel olma özelliğine sahip çörek otu “Klinik Farmakolojisi” birimi tarafından desteklenmektedir. Tansiyona bağlı olarak gelişen yüksek tansiyon ve düşük tansiyon durumlarından “dengeleyici” özelliği sayesinde çörek otunun vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasına katkıda bulunduğu bir çok klinik araştırmalar neticesinde kanıtlanmaktadır. Düzenli kullanımlarda tansiyona bağlı vücut içerisinde gelişen organ problemlerini de ortadan kaldırmaktadır.

Deri sağlığı açısından oldukça etkili özelliğe sahip çörek otunun ciltte bulunan epidermal dokunun kalınlığının artmasına yardımcı olmaktadır. Epidermal dokunun artması durumuna bağlı olarak “onarıcı ve iyileştirici” özelliğe sahiptir. Deride ve zührevi hastalıkların tedavisinde kullanılmakta olan bitkisel tedaviler arasında en bilinenlerden bir tanesi olan çörek otu ve çörek otu yağı özellikle sedef hastalıklarında etkili sonuçlar göstermektedir. Özellikle çörek otu yağının yapılan klinik araştırmalar sonucunda “sedef inflamasyonları” durumuna karşı onarıcı etki gösterdiği kanıtlanmıştır.

Beslenme bozuklukları ile başı dertte olan bireylerde “iştah açıcı” özelliği sayesinde vücuda düzenli besin takviyesinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Beslenme bozukluklarına neden olan sebepler arasında stres, sıkıntı, bulantı, tiksinti ve yeme problemleri gelmektedir. Günlük çörek otu kullanımlarında metabolizmayı hızlandırarak açlık hissiyatını yaratmaktadır. Aynı zamanda çörek otunun en önemli faydalarından biri de “mide asidi dengeleyici” özelliğe sahip olmasıdır.

Cilt sağlığı açısından oldukça zengin mineral ve vitaminleri içerisinde barındırmakta olan çörek ot cilt yüzeylerinde meydana gelen sivilce, akne ve leke oluşumlarında kısa süre içerisinde iyileştirici etkiye sahiptir. Çörek otunun “antibakteriyel” özelliği sayesinde cilt derisini onardığı ve cilt bozukluklarının önüne geçtiği görülmektedir. Çörek otu yağının cildinize sürülmesi durumuna oldukça etkili “parlak ve nemli” yapıya kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Şeker düşürücü özelliğine sahip olan çörek otu içerisinde barındırmakta olduğu “palmitik asit, oleic asit ve B1 vitamini ” sayesinde kan şekerini dengelemektedir. Çörek otunun “kan şeri düşürücü” ve “kan dengeleyici” özelliği sayesinde şeker hastalıklarını oluşumunu engellemektedir. Vücutta bulunan şeker oranını dengelemesi ile beraberinde “insülin seviyesini” korumaktadır. Aynı zamanda şeker hastaları içinde düzenli kullanımlarda oldukça iyileştirici özelliğe sahiptir.

Çörek Otunun Diğer Faydaları

Her derde deva özelliği ile vücut fonksiyonlarına tam destek sağlamakta olan çörek otu birçok hastalıktan koruması özelliklerinin yanında bir çok hastalığa karşı “önleyici ve onarıcı” etkiye sahiptir. Çörek otu bilinen ve bilinmeyen tüm faydaları ile vücudunuzda meydana gelecek olan hastalıklara karşı kendinizi doğal bitki tedavisi ile koruyabilir, düzenli kullanımlarda iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

  • Boğazda meydana gelen enfeksiyon oluşumlarında mikro ve bakterilerin hızlı bir şekilde atılmasına yardımcı olan çörek otu boğaz hastalıklarının önüne geçmektedir.
  • Beden yorgunluğuna bağlı olarak gelişen halsizlik, iştahsızlık, iktidarsızlık ve bitkinliğe karşı rahatlatıcı özellik göstermektedir.
  • Zararlı ışınlara karşı vücuda tam destek sağlamakta olan çörek otu ile zararlı ışın ve radyoaktif enerjiden korunmanıza yardımcı olmaktadır.
  • Sindirim sistemi problemi çekmekte olan bireylerde iyileştirici özelliği sayesinde ishal ve kabızlığı önler.
  • Süt üretimi konusunda problem yaşamakta olan emziren annelerde yapıcı özelliği sayesinde süt miktarının artması ve süt kesilmelerinin önüne geçmektedir.
  • Alerjik hastalıkların oluşum riskini azaltarak vücut sağlığına katkıda bulunmaktadır.
  • Morfin zehirlenmeleri ve morfin bağımlılığını azaltıcı özelliğe sahip çörek otu madde bağımlılığının önüne geçmektedir.
  • Parkinson hastalıklarına karşı duvar etkisi yaratmakta olan çörek otu Parkinson nöronlarının korunmasına destek olmaktadır.
  • Beyin sağlığının korunmasına yardımcı olan çörek otu zengin içeriği sayesinde unutkanlık problemlerinin önüne geçerek Alzheimer oluşumları riskini azaltmaktadır.
  • Kum ve taş probleminden dolayı sancılı günler geçiren bireylerde safra taşı dökücü özelliği sayesinde oldukça etkilidir.

c2-014.jpg

Çörek Otunun Zararları

Hastalıklara şifa kaynağı olan çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları arasında az da olsa fazla kullanımlarda ve hastalıklara karşı yan etkiler oluşturabilmektedir. Yeterli dozda ve uygun ayarda kullanımlarda yan etkilerinin önüne geçseniz dahi bazı hastalıklara sahip bireylerin kullanımında problem yaratabilmektedir.

  • Düzenli ilaç kullanımı sağlamakta olan bireylerde vücut içerisinde farklı reaksiyonlara neden olarak tedavinizi pasif hale getirebilir.
  • Bağırsak problemi yaşamakta olan bireylerin düzensiz ve yüksek dozda kullanması durumunda tetikleyici etki yaratabilir.
  • Gereğinden fazla tüketilmesi durumunda bağırsaklarda bulunan bakterilerin ölmesine ve yok olmasına neden olabilir.
  • Böbrek problemi olan bireylerin fazla tüketmesi durumunda hastalıkların tetiklenmesine neden olabilir.
  • Kanser hastalından dolayı tedavi görmekte olan bireylerde ilaç tesirini düşürerek tedavinin anlamsız kalmasına neden olabilir.
  • Alerjik hastalıklara bağlı olarak ilaç tüketimi yapan bireylerde çörek atı ters etki yaratarak alerjinin tetiklenmesine neden olabilir.
  • Hamile ve emzirme döneminde ki kadınların kullanımı kesinlikle önerilmemektedir.

Tavsiyeler

Hastalıklara şifa olan çörek otunun kullanımında yararları ve zararlarını göz önünde bulundurarak bilinç bir şekilde tüketmeniz oldukça önemlidir. Oluşabilecek yan etkileri gözden kaçırmamanız gerekmektedir. Aksi taktirde fayda yerine zarar sağlayabilirsiniz. Çörek otunuzun taze olması konusunda oldukça dikkat ediniz. Aynı zamanda çörek otu yağının tüketiminde uygun ayarda ve uygun dozda tüketmeye dikkat ediniz. Küçük çocuklar için kullanımı uygun görülmemektedir.

Çörek Otu Yağı

Çörek otunun preslenmesi ve içerisinden elde edilen yağlar ile meydana gelen çörek otu oldukça değerli özelliklere sahiptir. Hastalıklarla oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan çörek otu yağı ile cildinize pansuman yapabileceğiniz gibi hastalıklara karşı korunma metodlarından günde 1 tatlı kaşığı sade şekilde aç karnına tüketebilirsiniz. Çörek otu yağını aktarlardan kolaylıkla bulabilirsiniz.

c5-001.jpg

Çörek Otu Safrataşı Kürü

Çörek otunu düzenli ve uygun ayarda kullanmanız durumunda bedeninize ağrı ve yorgunluk veren safra kumu ve safra taşı problemlerinden kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Sunacak olduğumuz çörek otu safra kürü sayesinde düzenli kullanımda ciddi oranda fayda sağlayacağınıza eminiz. Size belirttiğim ayarda günlük tüketimler yapmanız durumunda safra kumu ve safra taşı problemlerden kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı öğütülmüş çörek otu
  • 1 kahve fincanı bal
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limon

Yapılışı

Böbreklerde meydana gelen kum ve taş oluşumlarını kısa süre içerisinde yok edecek etkiye sahip mucizevi çörek otu safra karışımımız ile sancılı günleri geride bırakabilirsiniz. Öncelik olarak bu kürü düzenli olarak 1 hafta boyunca kullanmanız gerektiğini unutmayınız. Bir kabın içerisine 1 fincan öğütülmüş çörek otu ve bir fincan balı katarak iyice karıştırın. Karışımınızın içerisine 3 diş sarımsak eklentisini gerçekleştirerek iyice karıştırın. Karışma işleminizin tamamlanması ile 1 tam limonun suyunu ilave ediniz. Hazır hale gelmiş kürünüzü 1 hafta boyunca günde 3 defa tüketmeniz gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.