PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2495.870.48%
  • DOLAR32.5930.15%
  • EURO34.712-0.04%
  • STERLİN40.462-0.4%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ceylan'dan İsveç Dışişleri Bakanına sert Tepki!
Ceylan'dan İsveç Dışişleri Bakanına sert Tepki!

Ceylan'dan İsveç Dışişleri Bakanına sert Tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine 'olumlu bakmıyoruz' açıklamasının ardından İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı. Linde, "NATO'nun önemli ülkeleri arkamızda, Bizimle ve O Ülkelerle iyi geçinmek Türkiye’nin yararına olur " açıklamasını yaptı.

A+A-

İsveç Dışişleri Bakanına tepki Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan'dan geldi. Ceylan Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ''Bilesiniz ki Türkiye artık sizin alıştığınız eski Türkiye değil. Haddinizi bileceksiniz.'' dedi.

CEYLAN açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleriyle ilgili Cumhurbaşkanımız sayın  Recep Tayyip Erdoğan'ın bu iki ülkenin özellikle PKK Terör Örgütü ve uzantılarına destek ve ev sahipliği nedeniyle “Olumlu bakmıyoruz” açıklaması oldukça isabetli ve Ülkemize yakışan bir tavır olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızı hiç bir Ülke’den çekinmeden Ülkemize yakışan bu onurlu tavrı nedeniyle kutluyorum. Keşke geçmişte Yunanistan’ın NATO ‘ya üyeliği konusunda da Türkiye’yi yönetenler benzer onurlu duruşu sergileyebilselerdi. 

Cumhurbaşkanımızın bu sözlerinin ardından İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin  “NATO’nın önemli Ülkeleri arkamızda. Bizimle ve O Ülkelerle iyi geçinmek Türkiye’nin yararına olur” gibi küstah ve Türkiye’yi tehdit eden açıklaması dolayısıyla kınıyorum.

Bilesiniz ki Türkiye artık sizin alıştığınız eski Türkiye değil. Haddinizi bileceksiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.