PİYASALAR

  • BIST 1008986.972.05%
  • ALTIN2297.2750.94%
  • DOLAR32.3250.22%
  • EURO35.067-0.1%
  • STERLİN40.9990.41%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ceren'in katilinin açık cezaevine alınmasıyla ilgili soruşturma
Ceren'in katilinin açık cezaevine alınmasıyla ilgili soruşturma

Ceren'in katilinin açık cezaevine alınmasıyla ilgili soruşturma

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'un açık cezaevine alınması ve firar etmesiyle ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

A+A-

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili açıklama yaptı.

 

Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şu şekilde:
"Hepimizi derinden yaraladı. Bu tür hadiselerin asla yaşanmaması bizim ortak dileğimiz. Zanlının 1 Aralık'ta firar etmesinin ardından hemen yakalama çalışmaları başlatılıyor. Zanlı aranırken bu cinayet gerçekleşiyor. Başsavcılığımız olayı tüm yönleriyle soruşturmaktadır. Yargı hakettiği cezayı verecektir. Açık cezaevine alınması ve firar etmesiyle ilgili de idari soruşturma başlatıldı."

 

 

 

"Acımız çok büyük. Ceren yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum" diyen Gül'e, katilin, kapalı cezaevindeki yoğunluk nedeniyle açık cezaevine nakil edildiği iddiaları soruldu. 

Bu tür hadiselerin yaşanmamasının ortak dilekleri olduğunu belirten Gül, "Açık cezaevinde infazını yaparken 2 Aralık’ta firar ettiği anlaşılıyor. Savcılık tarafından yakalama kararı çıkarılıyor. Polis yakalamaya çalışırken cinayeti işliyor. İki polisimizi de yaralıyor cani. Onlara da şifa diliyorum, geçmiş olsun.... 

Başsavcılığmız konuyu tüm yönleriyle soruşturuyor. Adli yönden titizlikle çalışmalar devam etmiş ve tutuklanmıştır. Yargı hak ettiği cezayı verecektir. Bakanlık olarak da kurum olarak da idari soruşturma yapılıyor. Açığa alınması ve firarında mavzuata aykırılık ve ihmal olup olmadığı soruşturuluyor.

Türkiye'de açık ve kapalı cezaevi uygulamaları yeni değil, geçmişten bu yana uygulamalar var... Burada bir düzenleme olacaksa bu parlemantonun takdirinde. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmedi. Bu sistemin uygulamarıyla ilgili, yaşanan hadiselere bakılarak, gözden geçirmeler olacaktır..." 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.