PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2410.846-0.95%
  • DOLAR32.5610.23%
  • EURO34.70.09%
  • STERLİN40.2370.06%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Cep Telefonu ve Tabletlere Zam Gelecek
Cep Telefonu ve Tabletlere Zam Gelecek

Cep Telefonu ve Tabletlere Zam Gelecek

Covid-19 salgını ile beraber dünya çapında yaşanan bir başka kriz de, otomotiv ve teknoloji sektöründe gerçekleşiyor.

A+A-

Salgının ardından bazı önemli sektörlerde meydana gelen çip krizi, etkisini her geçen gün artırarak devam ediyor. Otomotiv sektörünün kriz içinde olduğu bugünlerde, akıllı telefon üreticileri de çip krizi sebebi ile alternatif çözüm yolları aramaya başladı. Salgın sonrasında dünya çapında aylardır riskli bir durum olarak gösterilen çip krizi, yavaş yavaş tüketiciye de yönelmeye başladı. Televizyon, akıllı telefon, buzdolabı, bulaşık makinesi ve oyun konsolu gibi akıllı cihazlardaki mikro işlemci ürünlerin arz talep dengesizliği, direk tüketiciye yansıyacak.

Fabrikalar Üretimi Durdurdu

Yaşanan çip krizi nedeni ile pek çok fabrikada üretimleri durdurma kararı alınırken, bunun yanı sıra bazı telefon üreticileri de lansmanlarını erteledi. Çip krizi probleminden dolayı, önümüzdeki günlerde fiyatların da zamlı hali ile piyasadaki yerini alması bekleniyor. Xiaomi Başkanı Wang Xiang, konuyla  ilgili olarak yaptığı açıklamada maliyet baskılarının fiyatlara zam yönünde bir etki yapabileceğini dile getirdi.

Otomobillerde de Sorun Var

Teknolojik ürünlerin yanı sıra pek çok otomotiv markası da, üretimleri durdurma kararı aldı. General Motors, Ford, Nissan, Toyota, Honda ve Volvo gibi büyük otomobil üreticileri, fabrikalarda üretimi durdurdu.

Fakat yine de elektronik sektörüne bakıldığında, otomotiv sektörüne göre çok daha fazla çip tüketimi yapmasından dolayı asıl tehlikenin burada olduğu görülüyor.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.