PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2493.7890.39%
  • DOLAR32.5760.29%
  • EURO34.7320.16%
  • STERLİN40.5570.21%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çay üreticileri zam bekliyor
Çay üreticileri zam bekliyor

Çay üreticileri zam bekliyor

Buğday ve arpa için açıklanan zam ve destek ödemeleri sonrası çay üreticileri de beklentiye girdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'nda buğday ve arpa fiyatlarıyla ilgili son bilgileri paylaşmıştı.

ERDOĞAN ZAMLARI AÇIKLADI

Erdoğan ton başına bin 50 liradan alınan ekmeklik buğday fiyatının bu yıl yüzde 29 artışla bin 350 lira olduğunu söyledi.

BUĞDAYA DESTEK ÖDEMESİ DE YAPILACAK

Kaliteli buğdayın yüzde 4 primle ton başına bin 400 liranın üzerinden alınacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arpa yüzde 33 artışla bin 100 liradan alınacak. Buğday tarımı için 200 lira destek ödemesi yapılacak.” ifadelerini kullandı.

ÇAY ÜRETİCİLERİ DE BEKLENTİ İÇİNDE

Buğday ve arpa fiyatlarına gelen zammın ardından çay üreticileri de zam bekliyor. Çay üreticileri artan enflasyonla birlikte maliyetlerin yüksek oranda arttığını savunuyor.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, çay üreticisinin ayakta kalabilmesi için yaş çay fiyatının 3.5 lira olması gerektiğini söyledi.

"ÜRETİCİ YILLARDIR SIKINTIDA"

Başkan Özsoy, “Gübre fiyatı yüzde 100 artmış, işçilik yüzde 50, çay bezi, çay makası, yağmurluk, çuval, torba vs. ekipmanların fiyatı yüzde 40 oranında artmıştır. Çay üreticisi yıllardır sıkıntıda fakat bu yıl gübre, işçilik ve ekipmanlardaki fahiş fiyatlar üreticimizi daha da sıkıntıya sokacaktır. Hükümetin, çiftçimizin yüklü maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyat açıklayacağını umut ediyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.