PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2325.5090.8%
  • DOLAR32.3460.19%
  • EURO34.8860.62%
  • STERLİN40.7371.03%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Çadırda fotoğrafçıydı Alp kostümlerinin üreticisi oldu
Çadırda fotoğrafçıydı Alp kostümlerinin üreticisi oldu

Çadırda fotoğrafçıydı Alp kostümlerinin üreticisi oldu

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi'nin yanında hatıra fotoğrafı çekimi hizmeti veren Orhan Kocaoğlu, ihtiyaç duyduğu Alp kıyafetlerini üreterek girdiği sektörde tarihi içerikli pek çok film ve diziye kostüm ile aksesuar tedarik ediyor.

A+A-

İstanbul'da özel şirketlerde yöneticilik yapmasının ardından memleketi Bilecik'in Söğüt ilçesine yerleşen Orhan Kocaoğlu, Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyarete gelenlere fotoğraf çekimi hizmeti vermek için Alp kostümü tasarımcısı oldu.

Söğüt'te 3 yıl önce fotoğraf stüdyosu açan 40 yaşındaki Kocaoğlu, türbenin yanında Osmanlı çadırı kurarak ziyaretçilere Alp kostümüyle hatıra fotoğrafı çekimi hizmeti vermeye başladı. Kocaoğlu, son yıllarda Osmanlı Devleti'ni konu alan dizilerin çoğalması üzerine talebin artmasından dolayı tasarım işine girdi.

Atölyesinde yaklaşık 80 Alp kostümü ve aksesuarını tasarlayıp üreten Kocaoğlu, kendi ihtiyacını karşıladıktan sonra yaptığı anlaşmalar doğrultusunda yurt içi ve dışındaki birçok dizi ve film yapımcısına kostüm dikiyor.

Orhan Kocaoğlu, TRT ekranlarında yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinden sonra Ertuğrul Gazi Türbesi'nin eskiye göre daha fazla kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.