PİYASALAR

  • BIST 1009789.490.69%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Büyükşehir yetkileri ilçelere devrediliyor'
'Büyükşehir yetkileri ilçelere devrediliyor'

'Büyükşehir yetkileri ilçelere devrediliyor'

AK Parti yönetimi yerel yönetimlerle ilgili bazı değişiklikler yapmayı hedefliyor. Partideki kurmaylar yeni dönemde yerel yönetimlerin daha verimli çalışabilmesi çeşitli konularda değerlendirmeler yaptı.

A+A-

AK Parti yönetimi büyükşehirlerdeki bir dizi yetkilerin ilçelere devredilmesine yönelik bazı düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor

AK Parti yönetimi yerel yönetimlerle ilgili bazı  değişiklikleri  hayata geçirmeyi hedefliyor. Partideki  kurmayları yeni dönemde yerel yönetimlerin daha verimli çalışabilmesi çeşitli konularda değerlendirmeler de bulundu.

Bilhassa  ilçe belediyelerinin daha verimli hizmet verebilmesi için, büyükşehirlerdeki bazı yetkilerin ilçelere devredilmesi yönünde görüşler bildirildi. Bu konuda çeşitli çalışmalar yapıldı ve konunun uzmanları ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılan ortak çalışma sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konu onayına sunulacak.

AK Parti tarafından elde edilen bilgilere göre, yerel yönetmiler ile ilgili düşünülen değişikliklerin başında ilçe belediyelerinin icraya yönelik gücünün arttırılması için yeni yetki ve görevler verilecek. 

Merkezin görev alanına giren bazı işler büyükşehir yerine ilçe belediyelere devredilecektir denildi.

Bunun yanı sıra  çalışmada belediye üst yönetimi, başkanla birlikte göreve gelip, başkanla birlikte ayrılması sağlanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.