PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bugün hava nasıl olacak? 2 Nisan yurt genelinde hava durumu
Bugün hava nasıl olacak? 2 Nisan yurt genelinde hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 2 Nisan yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Kırşehir, Kırıkkale, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen y

A+A-

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: bu akşam saatlerinde Batman, Mardin, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde, yarın (Perşembe) Marmara'nın kuzey ve batısı, Bursa, İzmir, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; Marmara’nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatkli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) öğleden sonra kuzey ve batısı ile Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) yarın (Perşembe) yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE 5°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL 6°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 4°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ 6°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

EGE

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) öğleden sonra İzmir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Perşembe) öğle saatlerinde bölgenin güney ve iç kesimlerinde güney ve batı yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 4°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatleri ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 8°C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 10°C, 15°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) öğleden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 9°C, 15°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Perşembe) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in batısında güney ve batı yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 13°C, 20°C

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) öğleden sonra iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 13°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra doğusunun iç kesimleri ile Gazipaşa ilçesinde yerel kuvvetli olmak üzere sağanak gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 11°C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 13°C, 19°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Perşembe) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeybatısının, zamanla bölgenin güney ve batısı ile Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 6°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatleri ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI 4°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR 4°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

YOZGAT 0°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Bolu ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Düzce çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 4°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE 6°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 3°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 6°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 5°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 6°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

TOKAT 5°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 8°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, bu akşam saatlerinde Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM -2°C, 7°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur yer yer kar yağışlı

KARS 0°C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur yer yer kar yağışlı

MALATYA 3°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN 4°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 6°C, 15°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP 7°C, 16°C

Çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 6°C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA 6°C, 18°C

Çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, zamanla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege’de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de batı ve kuzeybatı, gece ve sabah saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40 ila 60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.