PİYASALAR

  • BIST 1009019.572.42%
  • ALTIN2278.0040.1%
  • DOLAR32.3110.17%
  • EURO35.047-0.15%
  • STERLİN40.9140.22%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat yurt genelinde hava durumu
Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat yurt genelinde hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile K. Maraş, Osmaniye, Hatay ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A+A-

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Malatya, Ankara ve K. Maraş'ın yüksek kesimleri, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir'in güney kesimleri Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir'in güney kesimleri, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT! Doğu Karadeniz Bölgesinin 500 metre altında yüksekliğe sahip yerlerinde kar erimeleri beklenmektedir. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının, kıyı kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 7°C, 12°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

İSTANBUL 7°C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KIRKLARELİ 6°C, 11°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

KOCAELİ 7°C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir'in güney kesimleri, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor

DENİZLİ 7°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

İZMİR 11°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KÜTAHYA 2°C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

MUĞLA 7°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile yarın Osmaniye, K. Maraş ve Hatay çevrelerinin yağmurlu, K. Maraş'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 8°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 11°C, 13°C

Çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 4°C, 7°C

Çok bulutlu, yarın aralıklı hafif yağmurlu

ISPARTA 3°C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Eskişehir çevrelerinin, yarın bölgenin batı kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 1°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli ve hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

ESKİŞEHİR 2°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KAYSERİ -3°C, 3°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

SİVAS -11°C, -2°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağmurlu, Bolu çevrelerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 2°C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

DÜZCE 6°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KASTAMONU -2°C, 5°C

Çok bulutlu

ZONGULDAK 8°C, 10°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 1°C, 10°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

SAMSUN 6°C, 15°C

Parçalı bulutlu

TOKAT -2°C, 7°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

TRABZON 4°C, 12°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -16°C, -2°C

Parçalı bulutlu

KARS -18°C, -2°C

Parçalı bulutlu

MALATYA -8°C, -4°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

VAN -15°C, -1°C

Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın G. Antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Ş. Urfa çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR -7°C, 3°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

GAZİANTEP -1°C, 2°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın aralıklı hafif kar yağışlı

SİİRT -5°C, 4°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

ŞANLIURFA 1°C, 5°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın aralıklı hafif yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Ege ve Akdeniz ile Doğu Karadeniz’in doğusunun açıklarında fırtına, Doğu Karadeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, batısı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneydoğu, batısı yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu ilk saatlerde yer yer 6 (50 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusunun açıkları yer yer 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz’de 1,5 ila 2,5m, Doğu Karadeniz’in doğusunda 2,0 ila 3,0, açıkları yer yer 4,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, gece saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde yer yer 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yarın öğle saatlerinde yer yer 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuzeyi yağmurlu, güneyi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneydoğu, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege’nin güneyi ile zamanla geneli 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Akdeniz’in batısı ile zamanla Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğu, yarın öğle saatlerinde Antalya Körfezi kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) yer yer 8 (75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, yer yer 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı, yarın öğle saatlerinde çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.