PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2245.8530.06%
  • DOLAR32.3320.07%
  • EURO35.171-0.02%
  • STERLİN41.1540.01%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bugün Hava Nasıl? 5 Mart 2021 Yurt Genelinde Hava Durumu
Bugün Hava Nasıl? 5 Mart 2021 Yurt Genelinde Hava Durumu

Bugün Hava Nasıl? 5 Mart 2021 Yurt Genelinde Hava Durumu

Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri ile bu akşam saatlerinde Bitlis, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A+A-

Yağışların Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Van'ın güneyi, Şırnak'ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda görülecek kar yağışlarınınbu akşam ve gece saatlerinde Hakkâri il geneli, Van'ın güney ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Trakya ve Güney Marmara'da bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer ve pus olayı bekleniyor.

EDİRNE 2°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 4°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 2°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 4°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -1°C, 16°C

Az bulutlu

DENİZLİ 5°C, 21°C

Az bulutlu

İZMİR 6°C, 20°C

Az bulutlu ve açık

MANİSA 8°C, 20°C

Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus olayı bekleniyor.

ADANA 7°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 9°C, 21°C

Az bulutlu

HATAY 8°C, 18°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA 2°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus olayı bekleniyor.

ANKARA 0°C, 16°C

Az bulutlu

ÇANKIRI -4°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -2°C, 18°C

Az bulutlu

NEVŞEHİR -3°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus olayı bekleniyor.

BOLU 0°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE 2°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU -3°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 3°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. 

AMASYA -2°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

RİZE 3°C, 13°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 3°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 4°C, 12°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Hakkâri ve Van çevreleri ile bu akşam saatlerinde Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Şırnak çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Hakkâri çevreleri ile Van'ın güney, Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. 

ERZURUM -11°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

HAKKARİ -1°C, 4°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yoğun olması bekleniyor.

KARS -9°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN -1°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde güney ilçelerinde yoğun olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 1°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP 4°C, 17°C

Parçalı, zamanla az bulutlu

SİİRT 3°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ŞANLIURFA 5°C, 19°C

Parçalı, zamanla az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,0 m Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,0m, yer yer 1,5m, Görüş: İyi, pus anında orta, sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatı, kıyı kesimleri güneydoğudan; Güney Ege'de güney ve güneybatı, ilk saatlerde kuzeybatıdan 3 ila 5, ilk saatlerde kuzeyi 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m ilk saatlerde 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, kıyıları sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4, doğusunda yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, doğusunda yer yer 2,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m; Görüş: İyi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.