PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Bu kadar büyük ışıklar havada nasıl duruyor baba?'
'Bu kadar büyük ışıklar havada nasıl duruyor baba?'

'Bu kadar büyük ışıklar havada nasıl duruyor baba?'

A+A-

Yüksekova'da yaşayan ve Boğaz Köprüsü'nü görmek isteyen kızına köprünün maketini yapan baba Aydın Güder, Yenikapı Haber'e çok özel açıklamalarda bulundu.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Aydın Güder, Boğaz Köprüsünü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) görmek isteyen sekiz yaşındaki kızı Yağmur'u İstanbul'a götüremeyince köprünün ışıklı ve martı sesli maketini yapmıştı. Yağmur'un maket köprüyü çok beğendiğini söyleyen baba Güder, "Kızım köprünün gerçeğini görmek istiyor. Nasip olursa, inşallah bir gün kızımı İstanbul'a götürüp Boğaz Köprüsü'nden geçirmeyi düşünüyorum" diye konuşmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle minik Yağmur ve ailesi İstanbul'a getirildi. Yenikapı Haber'e çok özel açıklamalar yapan baba Güder, maketin hikayesini anlattı. Yağmur da yetkililere seslendi.

Hikaye 2014'te başladı

2014'te İstanbul'a gelmiştim, kızım o zaman 5 yaşındaydı. İstanbul'da bir müddet elektrikçi dükkanında çalıştım, maddi imkanlarımızın yetersizliği dolayısıyla ailemi yanımda getirememiştim. Bir akşam, ışıklarıyla beraber Boğaz Köprüsü'nde fotoğraf çekmiştim. Memlekete döndüğümde kızım Yağmur fotoğrafı gördü ve 'baba ne olur beni de oraya götür' dedi. Ben de, 'eğer bir gün İstanbul'a gidecek olursam çalışmaya değil gezmeye gideceğim' dedim kendi kendime. 



'Bu kadar büyük ışıklar havada nasıl duruyor baba?'

Kızım televizyonda Boğaz Köprüsü'nü görünce, 'bu kadar büyük ışıklar havada nasıl duruyor baba? Beni oraya götür' diyordu. Maddi imkanım yeterli değildi, kızımın bu isteğini yerine getiremiyor olmak içimi burkuyordu. Bunun üzerine, 'kızım, ben sana onun aynısını yapacağım' dedim. Evde kullanılmayan korniş vardı, 2 metre 10 santimetrelik mdf'yi de tamamını kullanarak maket şeklinde yaptım. Eski iki şemsiyenin çubuklarını kestim tek tek, 62 çubuğu nakış nakış telden geçirdim, bu iki tam bir de yarım günümü aldı. Kumandalı ışık sistemi de kurdum, 8 farklı renkte. Ayrıca ses sistemi var; vapur, gemi ve martı sesi çıkıyor.  Raylı sistem de yaptım, şemsiyeden kalan rayları köprünün altına yapıştırdım. Tamamen bir sanat eseri. Daha önce böyle bir şey yapmadım, ama el becerim var. 



'Yeteneğim var ama diplomam yok'

Çorum'dan bir arkadaşım telefon etti, yazıhanelerinin 3 metre uzunlukta 1,5 metre yükselikte 33 maketini yapmamı istedi. Bu maketin şoförü, ışıklandırması, ses sistemi, anonsu her şeyi olacak. 

İhlas Haber Ajansından (İHA) Ekrem Çapraz isimli bir arkadaşımız bu konudaki yeteneğimin kamuoyuna duyurulması için benimle ilgilendi. Ben de bu teklifi sırf çocuğum için kabul ettim, çünkü İstanbul'u görmesini çok istiyordum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkan Kadir Topbaş'ın girişimiyle İstanbul'a geldik, Başkan Topbaş'a yeteneğim olduğu halde diplomamın olmaması nedeniyle işsiz olduğumu söyledim. O da sağ olsun ilgilendi, konu ile bizzat ilgilenme sözü verdi. 

'Sayın Başkan Topbaş'tan bir isteğim var'

Birkaç gündür İstanbul'dayız; Yağmur, 'baba ne olur beni götürme, burada kalalım' diyor, ben de kıyamıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çok teşekkür ederim, bizi ağırladılar. Eminim ki benim gibi pek çok baba var, medyaya yansımayan, içi yanan, kızlarına yapamadığı sürprizleri olan. Buradan sayın başkanımıza sesleniyorum, maddi durumu elverişli olmadığı için evlatlarına yapamadığı birçok şeyi olan babaların içinde kalan sürprizleri dile getirmeleri için bir etkinlik düzenlensin. Bu etkinlik sayesinde benim gibi pek çok babanın yüzü gülsün.


'Tayyip amcayı görmek istiyorum'

Sekiz yaşındayım, yeni dönemde üçüncü sınıfa geçeceğim. Köprüyü gerçekten görünce çok mutlu oldum, heyecanlandım. Bizi İstanbul'a getiren Kadir (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş) amcanın Kadir Gecesini kutlarım. Ben İstanbul'u çok sevdim. Babama da iş istiyorum. Tayyip (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) amcayı da hiç görmedim, onu da görmeyi çok istiyorum.

Yenikapı Haber/ Zahide Ceylan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.