PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bu da oldu! 5G ile ameliyat yaptılar
Bu da oldu! 5G ile ameliyat yaptılar

Bu da oldu! 5G ile ameliyat yaptılar

Çin'de yeni yapılan testler, dünyanın ilk 5G destekli uzaktan ameliyatı olarak tarihe geçti. Çin, 5G ile dünyanın ilk uzaktan ameliyatını tamamladı.

A+A-

sdsdsdsd.jpg

5G teknolojisini destekleyen cihazların sayısı her geçen gün artıyor. Çin'de ise iş bir adım daha öteye götürülmüş durumda: 5G teknolojisini kullanarak uzaktan ameliyat işlemini başarıyla gerçekleştiren Çinli uzmanlar dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. 5G teknolojisiyle çalışan dünyanın ilk uzaktan cerrahi ekipmanı Çin'de kullanıldı ve test başarıyla sonuçlandı. Bir doktor, bulunduğu şehirden çok uzak başka bir şehirden 5G bağlantısı kullanarak bir hayvana cerrahi operasyon yaptı.

Bunun için robotik cerrahi kollar kullanılırken, iki şehir arasındaki bağlantıyı 5G sağladı. Gecikme süresi ise ölçümlere göre sadece 0.1 saniye!

Ameliyatı robot kollarla yöneten doktorlar, cihaz ile bağlantıyı 5G ile sağladı.

Hürriyet’in haberine göre cerrahi odadaki robot ile doktorun kontrol cihazı arasındaki gecikme süresinin bu denli düşük olması ise ölümcül tıbbi hata riskini olabildiğince azaltacak gibi görünüyor.

5G'nin yaygınlaşmasıyla birlikte bazı ameliyatların çok uzaktan bir doktorun müdahalesiyle güvenli bir şekilde yapılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.