PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu'nun basın açıklaması
Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu'nun basın açıklaması

Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu'nun basın açıklaması

Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu’nun mücadelesi ile gündeme gelen 'Süresiz Nafaka Konusu' Başkan Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük icraat programında yer aldı.

A+A-

2014 yılında Sosyal Medya üzerinde Platformumuzun kurulmasıyla başlayan ve 2016 yılında TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması ve Boşanma Olaylarının Araştırılması Komisyonunun dikkatinin çekilmesi ve TBMM'ye davet edilerek Süresiz Nafaka konusunun, aynı şekilde çocuk icrası konusunun  399'nolu Meclis Araştırma Komisyon Raporuna girmesi ile başlayıp gerek sosyal medyada, gerek sahada verdiğimiz dört yıllık kitlesel mücadelemizde  umut  sürecimizde zorlu yolun sonuna çok yaklaştık. 

Bugün Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük icraat programında bu konuların yer almasının, mutlu sona çok yakın olmanın sevincini yaşamaktayız. Dileriz ki, yapılacak düzenleme çok adil olsun. Dileriz ki Süre sınırı dava açılış tarihinden başlamak üzere en fazla beş yıl olsun. Süre sonunda nafakayı Devletimiz sahiplensin. Süre üst limiti tedbir nafakası sürecini de kapsayarak konsun. Dileriz ki üç yılllık bekleme süresi bir yıla indirilerek ikinci kez temyiz yolu kapatılsın. Davalar yıllar boyu sürmesin. Yüce Devletimizin Sosyal Devlet olma görevini icra edeceğine hepimiz inanıyoruz.  1988 yılı enkazı 30 yıllık SÜRESİZ NAFAKA YASASI'nın mağdur ettiği Yığınlarla mağdurun ve ailelerinin sesi olduk. Önce İnsan ve Aile dedik. Seslendik. Mazlum Seslerini duyan ve çözüm üreten Devlet Büyüklerimize teşekkür ederiz. Bu zorlu süreçte STK olarak seslerimizi duyan ve Platformumuza destek veren HUKUKÇULAR DERNEĞİ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ PLATFORMU ve bir Kadın Derneği olarak sesimizi duyan, bizleri dinleyen ve konuya cinsiyet odaklı değil İnsan odaklı yaklaşan KADEM yönetici kadrosuna teşekkürü borç biliriz.  Yenikapıhaber  ve destek veren tüm medya kuruluşlarına bu sürece büyük katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 

Adalet bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve Kamu Denetleme Kuruluna teşekkürü borç biliriz. Bu süreçte aramıza katılan, destek veren değerli hukukçularımıza, tüm Basın mensuplarımıza teşekkürü borç biliriz. 

Başta Sayın Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, konuya duyarlılık gösteren ve mağdurların temsilcisi olarak bizlere Başbakanlığın kapılarını defalarca açan Başbakanımız Sn Binali Yıldırım'a, Adalet Bakanımız Sn Abdülhamit Gül'e  ve önceki Aile Bakanımız Sn Fatma Betül Sayan Kaya' ya ve görevine yeni başlayan Aile Bakanımız Sn Zehra Selçuk Önal'a, Dışişleri Bakanı olduğu halde konuya duyarlılık gösterek müdahil olan Sn Mevlüt Çavuşoğlu'na , başta Aile Komisyonu olmak üzere duyarlı ve çözüm odaklı  davaran  tüm vekilllerimize, Yargıtay 2.HD başkanı Sayın Ömer Uğur Gençcan' a teşekkürü borç biliriz. 


BOŞANMIŞ İNSANLAR VE AİLE PLATFORMU 
Kurucu yöneticisi  İlknur BİRSEL

 

 

 

Yenikapı Haber / ÖZEL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum