PİYASALAR

  • BIST 1009710.550.68%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bilal Erdoğan: Okçulukta zirveye oynayacağız
Bilal Erdoğan: Okçulukta zirveye oynayacağız

Bilal Erdoğan: Okçulukta zirveye oynayacağız

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, milli sporcuların bayrağı daha ileriye taşımasını hedeflediklerini belirterek, "Ümit ediyorum ki 2020'de ilk madalya gelecektir ama 2024'e geldiğimiz zamana artık Türkiye dünyada okçuluk sporunda zirveye oynayan milletlerden bir tanesi olacaktır." dedi.

A+A-

Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı tarafından vakfın Spor Kulübünde düzenlenen  "Milli Okçular Buluşması"nda, Sofya'da düzenlenen Avrupa Grand Prix  müsabakasından dönen milli okçularla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burada konuşan Erdoğan, vakfın bütün okçuların yuvası olduğunu ve  ecdadın tarihte zirve yaptığı okçuluk sporunun merkezi olduğunu söyledi.

Tarihi bir mekanda bu işin yeniden ihya edilmiş olmasının çok  sevindirici olduğunu belirten Erdoğan, "Herhalde bu mekanın bereketiyle beraber  Okçular Tekkesi bugüne kadar belki 100 bine kadar insana ok attırdı. Bunların  ciddi bir kısmına eğitimler verdi. Daha ilerleyenleri lisanslarını aldı ve 300'e  yakın performans sporcusu da vakıf spor kulübümüz bünyesinde spor yapıyor." diye  konuştu.

Okçuluk sporunun Türk milletinin geçmişinde, kodlarında ve DNA'sından  olduğundan spora yoğun bir teveccüh olduğuna dikkati çeken Erdoğan, 5-6 yıl  içerisinde okçuluğun tanıtılmasında güzel işler ortaya koyduklarını vurguladı.

Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı'nın her 29 Mayıs'ta Fetih Kupası  etkinliği gerçekleştirdiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spor kulübünde yönetimdeki arkadaşlarımızın yaklaşımı şu, başarılı  olmak istiyorsak gerekli olan bütün zamanın imkanlarını kullanmamız gerekiyor.  İşte teknolojiyse okçuluk laboratuvarımız var. Hem ekipmanınızın hem atışınızın  mükemmel olması için kusursuz olması için burada kendi hocalarınızla çalışma  imkanınız olacak. Bunun dışında spor yapmak için salonumuz çok iyi bir noktada.  Sporcularımızın kesintisiz performansını takip etmek için bize imkan sağlıyor.  Bütün bunların bir altyapıda birleşmesini sağlayan da bir yazılım oluşturduk.  Yani her bir sporcumuzun ne antrenman ve spor yaptı, nereye gitti, nereden geldi  bütün takibini beslenmesine varıncaya kadar yaparak, hangi sporcu neyi yaptığı  zaman daha başarılı, neyi yaptığı zaman aksamalar yaşıyor bunların hepsinin  takibini de yapmış oluyoruz. Dolayısıyla çağın getirdiği bütün imkanları  kullanacağız. Bunları disiplinli ve sistematik bir biçimde sporcularımızın  hayatına yansıtacağız. Şampiyonluğu getiren, bir puan daha fazla attırıp da  kazandıran o öz güven ve rahatlık da buraların bereketiyle hepimizin dualarıyla  bir takım ruhunun yaşamasıyla hayata geçecek diye düşünüyorum."

Okçuluk Federasyonu'nun son 5 yılda bütün federasyonlar içerisinde  lisanslaşmada en hızlı ilerleyen federasyon olduğunu belirten Erdoğan, bunun  yapılan çalışmaların karşılığı olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.