PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Beştepe Millet Camisi'nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit
Beştepe Millet Camisi'nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit

Beştepe Millet Camisi'nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit

15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında ülke genelinde öğlen namazı öncesi "15 Temmuz Şehitleri Anma ve Mevlit Programı" düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Beştepe Millet Camisi'ndeki mevlit programında şehitler için dua etti.

A+A-

Erbaş'ın katılımıyla Beştepe Millet Camisi'nde gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, mevlitten bölümler okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Musiki Korosu da ilahiler seslendirdi.

"Allahım onları Bedir, Uhud ve Çanakkale şehitleriyle haşreyle" 

Şehitler için okunan hatimlerin duasını yapan Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ya Rab, 15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milletimizin hürriyet ve iradesini tehdit eden bir ihanet karşısında hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden aziz şehitlerimizin her birini sonsuz rahmetine gark eyle. Bütün şehitlerimizi cennetinle ve cemalinle müşerref eyle Allah'ım. Onları Bedir şehitleriyle, Uhud şehitleriyle ve Çanakkale şehitleriyle birlikte haşreyle Allah'ım."

Ayasofya şükrü

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasından dolayı şükreden Erbaş, şunları kaydetti:

"Ya Rab, bugünlerde, 86 yıldır büyük bir hasretle beklediğimiz Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasının sevincini yaşıyoruz. Sana sonsuz hamd-ü senalar olsun. İlahi ya Rabb'i, bu sevinci gönüllerimizde ve ülkemizde daim eyle. Bir daha bu ulu mabedi mahzun ve milletimizi de burada ibadet etmekten mahrum eyleme. İstanbul'un fethiyle birlikte kubbeleri ve minareleri tekbir sedalarıyla yankılanan Ayasofya'nın derununda taşıdığı manaları yeryüzüne egemen kılmak için büyük bir inanç, heyecan ve özveriyle çalışmayı bizlere nasip eyle Allah'ım."

Programa, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.