PİYASALAR

  • BIST 1009451.72-0.77%
  • ALTIN2497.4860.54%
  • DOLAR32.5870.11%
  • EURO34.8230.19%
  • STERLİN40.6590.07%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş-Galatasaray derbisinde ilginç olay! Hapis cezası
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde ilginç olay! Hapis cezası

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde ilginç olay! Hapis cezası

Beşiktaş taraftarı Murat Ç., geçen sene oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisine bilet bulamayınca akılalmaz bir yönteme başvurdu. Bir arkadaşından polis yeleği buldu ve stadyuma girdi. Murat Ç.'nin hareketlerinden şüphelenen polisler kimlik sorunca oyunu ortaya çıktı. Hakkında dava açılan Murat Ç., 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

İstanbul'da yaşayan 29 yaşındaki Murat Ç., 2017 yılı aralık ayında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisine aramasına rağmen bilet bulamadı. Maçı da statta izlemek istiyordu. Maça girmek için akıl almaz bir yönteme başvurdu. İddiaya göre bir arkadaşından polis yeleği buldu. Yeleği yanına alarak Beşiktaş Vodafone Arena stadına gitti. Burada yeleği giyen Murat Ç. içeri girdi.

POLİSLER ŞÜPHELENDİ

Ancak statta görevli polisler, Murat Ç.'nin hareketlerinden şüphelenerek kendisine kimliğini sordu. Murat Ç.'nin polis olmadığının anlaşılması üzerine hakkında tutanak hazırlanarak işlem yapıldı. Polis, Murat Ç. hakkında hazırladığı tutanağı savcılığa gönderdi. Olayla ilgili olarak soruşturma açan savcılık, Murat Ç. hakkında "Özel i̇şaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

3 AY 10 GÜN HAPİS 

Murat Ç. mahkemede üzerine atılı suçlamayı kabul ettiğini belirterek "Olay tarihinde maça gitmek istiyordum. Bilet bulamadım. Bir arkadaştan polis yeleği buldum. Bununla maça girmeyi denedim. İçeri girdikten hemen sonra polisler beni yakaladı" dedi. Suça konu yeleğin polis yeleği şeklinde ve kandırma kabiliyetine sahip olduğunu ifade eden hakim, sanığın futbol maçına bedava girmek ve izlemek amacıyla polis yeleğini giydiği ve atılı suçu işlediğini belirtti. Sanık Murat Ç.'yi 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.