PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2488.9920.2%
  • DOLAR32.5510.06%
  • EURO34.655-0.01%
  • STERLİN40.446-0.38%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beşar Esed'den dikkat çeken Türkiye açıklaması
Beşar Esed'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Beşar Esed'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esed, Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini belirterek "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz" dedi.

A+A-

Lübnan'da Hizbullah yanlısı yayın yapan Al-Akhbar gazetesine göre; Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esed, Türkiye ile ilişkiler ve çeşitli konular hakkında bazı gazeteci ve araştırmacılarla yaklaşık 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmede Türkiye ile ilişkiler konusunda açıklamalarda bulunan ve "Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini" söyleyen Esed, "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz." dedi.

Ankara'dan gelen mesajları, kendince, "Türkiye, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi" şeklinde yorumlayan Esed, sözlerinin devamında, "Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.