PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2308.9241.45%
  • DOLAR32.3320.26%
  • EURO35.0930.03%
  • STERLİN40.8860.24%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bayram sonrası 'torba teklif' ile TBMM'nin gündemi yoğun olacak
Bayram sonrası 'torba teklif' ile TBMM'nin gündemi yoğun olacak

Bayram sonrası 'torba teklif' ile TBMM'nin gündemi yoğun olacak

TBMM, bayram sonrası yoğun tempoyla çalışacak. Önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak ekonomiye ilişkin "torba teklif" ile kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili kanun teklifi görüşülecek

A+A-

Bayramdan sonra TBMM'de görüşülecek 'torba yasa'ya teklifine göre, ısrarlı takibe 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu suç çocuğa veya boşandığı eşe karşı olursa, ya da mağdurun konutunu, okulunu terk etmeye yol açarsa ceza katlanacak. Sadece eşe veya boşanmış eşe değil, bütün kadınlara karşı işlenen kasten öldürme ve kasten yaralama suçlarında ceza artacak. İyi hal indirimi de sınırlandırılacak. Ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet katalog suç kapsamına alınacak.

Ardından, kamu kurumlarında çalışanların avukatlık stajı yapabilmesinin önünü açan Avukatlık Kanunu'nda değişiklik teklifi genel kurul gündemine gelecek. Teklifle, staj yapacak kişiler, avukatlık staj süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız veya ücretsiz izinli sayılacak ve bu dönemde yıllık izinlerini de kullanabilecek. Ayrıca birden fazla baronun bulunduğu illerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu oluşturulacak. Yine, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçı birliklere yönelik düzenlemeler içeren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Teklife göre, Türkiye'de gerçekleştirilen fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar vergiden muaf tutulacak. İhracatçı birliklerinin ve TİM genel sekreter ve genel sekreter yardımcılıklarına 30 gün içinde atama yapılmaması halinde Ticaret Bakanlığınca resen atama yapılabilecek.

3 KRİTİK YASA TEKLİFİ

Bunların yanı sıra, vatandaşın beklediği ve yakından takip ettiği Hal Yasası, Perakende Yasası ve e-Ticaret Kanunu ile ilgili hazırlıklar da devam ediyor. AK Parti kurmayları ile Ticaret Bakanlığı, bir süredir bu üç kanun üzerinde çalışarak toplantılar gerçekleştiriyor. Ayrıca, sosyal medya şirketlerine yeni sorumluluklar getiren ve yalan haberlerin yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenen dezenformasyon yasasının kısa süre içerisinde Meclis'e sunulması planlanıyor.

Ebru Karatosun

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.