PİYASALAR

  • BIST 1009509.17-0.22%
  • ALTIN2492.8270.86%
  • DOLAR32.4860.13%
  • EURO34.7690.15%
  • STERLİN40.5760.02%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Batı Medyasına Meydan Okuyan Kadın: Gülnur Aybet
Batı Medyasına Meydan Okuyan Kadın: Gülnur Aybet

Batı Medyasına Meydan Okuyan Kadın: Gülnur Aybet

Suriye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek ve milli güvenliğimize tehdit oluşturan PKK ve uzantıları başta olmak üzere tüm terör örgütlerini etkisiz hale getirmek üzere bir harekât başlatıldı. Kara harekâtı dünya gündeminde yer alırken Türkiye’den bir isim tüm dünyaya aslında neler olduğunu anlatmaya çalışıyordu. O isim, 2009’da The Times Gazetesi tarafından İngiltere’nin en güçlü 20 Müslüman kadınından biri seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlarında

A+A-

Suriye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek ve milli güvenliğimize tehdit oluşturan PKK ve uzantıları başta olmak üzere tüm terör örgütlerini etkisiz hale getirmek üzere bir harekât başlatıldı. Kara harekâtı dünya gündeminde yer alırken Türkiye’den bir isim tüm dünyaya aslında neler olduğunu anlatmaya çalışıyordu. O isim, 2009’da The Times Gazetesi tarafından İngiltere’nin en güçlü 20 Müslüman kadınından biri seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlarından Prof. Dr. Gülnur Aybet. İngiltere Nottingham Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan; Royal Holloway, Londra Üniversitesi Ekonomi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden lisans derecesini alan; uluslararası ilişkiler alanında Southampton Üniversitesi’nde yüksek lisansını yürüten; Londra King’s College’da savaş bilimleri alanında ikinci yüksek lisansını bitiren ve doktorasını Nottingham Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında tamamlayan Gülnur Aybet; British Akademi, NATO ve TUBİTAK tarafından yürütülen birçok projenin de yöneticiliğini yaptı.

“SONUNDA İSTEYECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Türkiye’de pek çok üniversitede kurucu direktörlük yapan ve İngiltere’deki Kent Üniversitesi’nde uluslararası güvenlik alanında ilk yüksek lisans programını kuran ve yöneten Gülnur Aybet, uluslararası ilişkiler alanında dünyada sayılı isimlerden biri… Channel 4 News kanalına konuk olmasının ardından, Fox News’e çıkan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet, Barış Pınarı Harekâtı’nda Türkiye’nin haklı mücadelesini savundu.

Prof. Dr. Gülnur Aybet, Fox News spikeri Leland Vittert’in Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin değerlendirmelerini haksız buldu ve Türkiye’nin konumu gereği yürüttüğü operasyonun detaylarını tüm dünyaya duyurdu.

Aybet, 2018 yılında İngiliz haber kanalı BBC’de katıldığı HARDtalk programında sunucu Stephen Sackur ile Suriye konusunu tartışırken Türkiye’nin bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğinin ısrarla altını çizmişti. Sunucunun tüm baskılarına rağmen kararlılığından ödün vermeyen Aybet, ABD’nin isterse bu konuda Türkiye ile iş birliği yapabileceğini belirtmişti. Aybet, sunucunun “Eğer istemezlerse?” sorusuna “Sonunda isteyeceklerini düşünüyorum” cevabını vermişti.

Türkiye’nin dik duruşuyla ABD masaya gelmiş ve Ankara’nın istediği şartları kabul etmişti. Bu gelişmeden sonra, Gülnur Aybet’in 2018 yılındaki kararlı söylemi “Sonunda isteyeceklerini düşünüyorum” sosyal medyada en çok paylaşılan ve konuşulan konu oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.