PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başkan Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Milletimizi mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir
Başkan Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Milletimizi mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir

Başkan Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Milletimizi mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 154. Kuruluş Yıldönümü programında konuştu.

A+A-

Geçen yıl yeni anayasa için harekete geçildiğini hatırlatan Başkan Erdoğan, "Kendi hazırlıklarımızı yürütürken muhalefetten de en azından ortaya bir metin teklifi koymalarını bekledik. Aradan geçen zamana rağmen önümüzde bir metin gelmedi." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Milletimizi, ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştayın 154. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa için muhalefetten de bir metin teklifi beklediklerini dile getiren Başkan Erdoğan, "Aradan geçen zamana rağmen önümüzde bir metin gelmedi." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Danıştay, devlet ile vatandaşlar arasındaki ihtilafların hukuk marifetiyle çözümünü sağlıyor. Cumhuriyet tarihi maalesef yargının darbeciler tarafında olduğu pek çok kötü örneklerle doludur. Dünyanın her yerinde siyaset, etki alanını genişletmek ister. Bunun için sürekli sınırlarını zorlar. Yargı alanı da dahildir, hatta en başlarda gelir. Her yerde aynı çekişme yaşanmıştır, halen de yaşanmaktadır.

"FETÖ İHANET ÇETESİNİN YARGIDAKİ DEHŞET VERİCİ YAPILANMASINA HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLDUK"

Açıkça ifade ediyorum. Bu ülkede hiçbir savcının, hakimin hukukla bağdaşmayacak herhangi bir yaklaşımla karşıma gelmesini doğrusu istemem. Aynı zamanda yargı mensuplarının bu hukukçu duruşunu herkesin karşısında, her şartta sergilemesini de beklerim. Darbelere kılıf uyduran, menfaat hesaplarının aleti olan yargı, millet adına karar veremez. FETÖ ihanet çetesinin yargı içindeki dehşet verici yapılanmasına hep birlikte şahit olduk. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi ile inşallah böyle tehditlerle karşılaşmayacağımızı ümit ediyorum.

sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.