PİYASALAR

  • BIST 1009136.050.62%
  • ALTIN2324.3830.76%
  • DOLAR32.3680.1%
  • EURO34.948-0.35%
  • STERLİN40.934-0.36%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan Erdoğan'dan "asgari ücret" açıklaması: Ciddi artış yapılacak
Başkan Erdoğan'dan "asgari ücret" açıklaması: Ciddi artış yapılacak

Başkan Erdoğan'dan "asgari ücret" açıklaması: Ciddi artış yapılacak

"AK Parti Kadın Kolları Kuruluştan Bugüne MKYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında konuşan Başkan Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili milyonları heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" diye konuştu.

A+A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen "AK Parti Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MKYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kuruluşundan bugüne AK Partimizin kadın kollarının yönetimi ve teşkilatlarında görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti, Türk siyasi hayatında en etkin kadın teşkilatını kuran, kadınlara en çok yer veren partidir. Dünyada pek çok siyasi parti, AK Parti'nin kadın teşkilatlanması modelini örnek alarak kendisine uyarlamaya çalışmıştır.

"Bu iki kadın kendilerini Batıl davanız için feda etti"

Dün Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor? Malum parlamentoda olan parti. Adı parti. Ama dikkat edin, terörist olarak kullandığı iki kadın. İki kadın kendilerini patlatıyor ve Mersin'de bunlar ölüyor. Bu nasıl bir vicdan. Nasıl bir beyin yıkama yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti.

Üstelik de polis evimizi imha etmeye çalışırken. Bunlar hangi yüzle 'Biz Türk siyasi hayatında varız' diyecekler. Yüzlerce kadın bu batıl terör davası için kendilerini yok etti.

"Gelmeyin bu oyuna"

Yürüttüğümüz her mücadelede kadınlarımızı yanımızda görmenin şevki ile daha önemli adımlar attık. Kadını yok saymak insanlığın yarısından vazgeçmek demektir. Geçmişte kimi cehaletten, kimi dış etkilerden kaynaklanan sebeplerle kadınlarımızın sıkıntılar çektiği elbette bir gerçektir.

Sadece başörtüleri sebebiyle polis copları altında Üniversite kapılarında kızlarımızın analarıyla birlikte inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kadınlarımıza, kızlarımıza zulmedilemez, o dönem bitti. Bunu biz başardık.

CHP, birkaç başörtülüyü buluyor, yakasına rozet takıyor... O kardeşlerime sesleniyorum, gelmeyin bu oyuna. Bu oyuna gelişiniz bu ülkede bu işi hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur.

Aile yapısının korunmasında kadının rolü konusunda katetmemiz gereken mesafe olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemi aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemine hep beraber getireceğiz.

Ailelerimiz güçlü olursa millet de güçlü demektir. Batı'nın yaşadığı sıkıntının temelinde aile müessesinin dağılmasının yer aldığını görüyoruz.

"Asgari ücrete yılbaşında ciddi artış yapacağız"

Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkisi sebebiyle her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı sürdüreceğiz. Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.