PİYASALAR

  • BIST 1009547.110.17%
  • ALTIN2489.5540.72%
  • DOLAR32.5020.18%
  • EURO34.7990.23%
  • STERLİN40.6050.09%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan Erdoğan Komrat Kültürevi açılışını yaptı!
Başkan Erdoğan Komrat Kültürevi açılışını yaptı!

Başkan Erdoğan Komrat Kültürevi açılışını yaptı!

Başkan Erdoğan, Dodon ve Vlah ile Altındağ Belediyesi tarafından onarımı yapılan Komrat Kültürevi açılışını gerçekleştirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dodon ve Vlah ile Altındağ Belediyesi tarafından onarımı yapılan Komrat Kültürevi açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başkan Gagauzya'nın saygıdeğer güzel insanları sizleri şahsım, heyetim ve 81 milyon Türk milleti akrabalarınız adına kalbi duygularla selamlıyorum.

Bugün doğrusu benim için çok anlamlı bir gün yaklaşık 15 yıllık Başbakanlığım arkasından 5 yıllık Cumhurbaşkanlığım döneminde 16 yıllık süre içerisinde hep Gagauzya'ya ne zaman gideceğim bunun hasreti içerisindeydim. Ve dün Moldova'ya ikinci bir gelişim oldu. Dün güzel görüşmelerimiz oldu bugün yine güzel görüşmelerimiz oluyor olacak ve şu anda yapılmakta olan eserlerde emeği geçen tüm arkadaşlarımı belediye başkanlarımızı Türkiye Belediyeler Birliği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız, Altındağ Belediye Başkanımız bunun yanında ilgili bakanlıklarımız hepsine teşekkür ediyorum. Bugün yine verilmiş sözlerimiz var inşallah bu sözleri de yerine getireceğiz ve bu sözlerimizle birlikte birçok eserin Gagauzya'da yapımına başmayacağız. Onları da süratle sizlere inşallah hediye edeceğiz. Bu duygular içerisinde şahsım heyetim milletim adına sizleri tekrar kalpten selamlıyorum. Gösterdiğiniz ilgiye şahsım heyetim milletim adına çok teşekkür ediyorum.

galati.png

 

GAGAVUZYA NEREDE?

gagavuz.jpg
Özerk devlet olan Gagavuzya, Moldova Cumhuriyeti'ne bağlıdır. Yaklaşık 250 bin Gagavuz, eski SSCB topraklarında yerleşiktir. Büyük bir kısmı Moldova güneyindeki Bucak yöresinde yaşamaktadır. Gagavuz köyleri Ukrayna'daki Odesa ve Zaporojye illerinde, Romanya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kabardey'da yer almaktadır. Moldova'da "Gagavuz Cumhuriyeti" dışında, Kişinev'de 8 bin, Bender'de bin 600 ve Dinyester nehrinin kuzey yakasında 3 bin 300, Balkanlar'daki Bulgaristan ve Yunanistan'da yaklaşık 20 bin Gagavuz yaşamaktadır..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.