PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.5151.39%
  • DOLAR32.3420.28%
  • EURO35.0710%
  • STERLİN40.9690.47%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan Erdoğan açıkladı: 46 ülke ile imzalar atıldı
Başkan Erdoğan açıkladı: 46 ülke ile imzalar atıldı

Başkan Erdoğan açıkladı: 46 ülke ile imzalar atıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 46 Afrika ülkesiyle ile ekonomik ve ticari anlaşmaların yapıldığını açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika İş Forumu'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan konuşmasında 46 Afrika ülkesi ile ticari ve ekonomi anlaşması imzaladıklarına dikkat çekerek, "Bugünlere kirli pazarlıklarla değil, bedel ödeyerek geldik. Ülkelerimizi kur baskısından kurtaralım. Gelin yerli ve milli parayla iş yapalım. "Nelson Mandela'nın dediği gibi 'Çoğu zaman bizi korkutan ışık değil içimizdeki karanlıktır' bunu bilelim. Biz Kazan-Kazan anlayışı ile her türlü işbirliğine hazırız." dedi.

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK TEMSİLCİLİĞİMİZİ SOMALİ'DE AÇTIK

11 ülkede 12 müşavirimiz vardı. 26 ülkede 32 müşavirimiz var. TİKA tüm kıta genelinde kalkınma yardımı faaliyetleri yürütüyor. İstihdam üreterek özellikle gençlerin ve kadınların hayata ümitle bakabilmesi için tüm desteği veriyoruz. 50'yi aşkın Afrika ülkesinde 5 bin öğrenci lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alıyor. AFAD, Kızılay kıtanın farklı bölgelerinde varlık gösteriyor. 

Müteahhitlerimiz 65 milyar liralık 1150 proje üstlenmiş durumda. 46 Afrika ülkesi ile ticari ve ekonomi anlaşması imzaladık. 12 ülkeyle çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasını imzaladık. Büyük kısmı yürürlüğe girdi.

Ticaret hacmimiz 2003'teki 3,7 milyardan, 20,6 milyara yükseldi.Sahra altı Afrika ülkelerinde ticaret hacmimiz 7,1 milyar dolara ulaştı. Kıtada kapasite geliştirerek istihdam üreterek gençlerin ve kadınların hayata ümitle bakabilmesi için tüm desteği veriyoruz. Somali'deki projelerimiz Afrika'ya bakış açımızı göstermek açısından önemlidir. En büyük memnuniyet kaynağımız Afrikalı kardeşlerimizin destekleridir. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.