PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bangladeş Türk iş adamları için altın fırsatlar sunuyor
Bangladeş Türk iş adamları için altın fırsatlar sunuyor

Bangladeş Türk iş adamları için altın fırsatlar sunuyor

Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlara yapılan zulüm sonrası bu ülkeden zulüm nedeniyle kaçanların sığındığı ülke olan Bangladeş hakkında Büyükelçi Devrim Öztürk çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan’a Bangladeş hakkında bilgiler veren Büyükelçi Devrim Öztürk, Bangladeş’in gelişmekte olan bir ülke olduğunu ve özellikle inşaat firmaları için büyük iş potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Bangladeş’in ekonomik durumu hakkında bilgi veren Büyükelçi Devrim Öztürk, “Bangladeş’in nüfusunun yaklaşık yüzde 30’u günde 2 doların altında maaş alıyor. Halkın büyük bir kesimi de teneke evlerde yaşıyor. Bununla birlikte yurtdışında 1 milyon civarı Bangladeşli işçi çalışıyor. Türkiye ile ticareti geliştirmek istiyoruz ancak vergi oranları da çok yüksek. Bangladeş 2017 yılında yüzde 7,7 oranında büyüdü. Gelişmekte olan bir ülke, zorlukları da var fırsatları da var. Burada inşaat sektörü gelişiyor ama genelde Çinli şirketler yapıyor. Türk Büyükelçiliğinin inşaatı için e ihaleye çıktık ama yeterince büyük firmalar ilgi göstermiyor.” Yorumunda bulundu.

Türkiye’nin Bangladeş’e olan ihracatı hakkında bilgi veren Büyükelçi Öztürk, “ Türkiye Bangladeş’e genel olarak tekstil makineleri ve kimyasalları ihrac ediyor.” Dedi.

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.