PİYASALAR

  • BIST 1009789.490.69%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Balın Faydaları Nelerdir?
Balın Faydaları Nelerdir?

Balın Faydaları Nelerdir?

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler ve karışımlar arasında yer alan bal hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Bal nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Bal maskesi tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Doğanın insanlara sunmakta olduğu  “bin bir hastalığa şifa” kaynağı olan bal binlerce çiçekten alınan polenin birleşmesi sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.. İnsanlık tarihi boyunca koruyucu özelliği ile hastalıklarda kullanılmakta olan bal aynı zamanda tatlandırıcı özelliği ile besinlere değer katmaktadır. Balın insan sağlığı üzerinde ki faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla adeta.. Vitamin ve mineral kaynağı balın bir çok klinik araştırmalara ve çalışmalara konu olan içeriği “askorbikasit, fenolik maddeler, tokoferol ve flavonoidler” elementleri ve beraberinde yüksek kalsiyum, potasyum ve C vitamini deposudur. Aynı zamanda bal çok sayıda enzim, probiyotikler, makro ve mikrobesleyiciler ile vücut fonksiyonlarına şifa maddeler içermektedir. Balın bilinen faydaları arasında yer alan “cilt sağlığı, beyin sağlığı, kemik sağlığı, göz sağlığı ve organ dostu” özellikleri ile tam bir ilaç niteliğine sahiptir. Ayrıca bal insanlığın varolduğu günden bu yana doğal ilaç olarak kullanılmış ve benimsenmiştir.

baal.jpg

Balın Faydaları

Yüksek besin değeri özelliğine sahip bal insan vücuduna saymakla bitmeyen faydaları ile bir çok hastalığın oluşumunda ve tedavisinde etkili bir yere sahiptir. İnsan sağlığına etkisi ile beraberinde vücut sağlığını desteklemekte olan balın başlıca mücadele ettiği hastalıklar arasında “deri hastalıkları, solunum hastalıkları, bağışıklık hastalıkları, kemik hastalıkları, göz hastalıkları, ve karaciğer hastalıkları” olarak bilinmektedir. Doğanın insanlığa sunmuş olduğu şifa iksiri bal evlerin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Cilt Sağlığı

Cilt sağlığı için oldukça önemli olan bal yüzyıllardır toplumlar arasında “gençlik iksiri” olarak bilinmektedir. Balın içerisinde yer alan yüksek mineral ve vitaminler sayesinde antioksidan etkiye sahip mucizevi karşımın cilt sağlığına bilinen faydaları arasında “deri hastalıkları, iltihaplı yaralar, sivilce ve akne” oluşumlarına karşı iyileştirici özelliğe sahiptir.

Kafa derisi sağlığından oldukça önemli bir rol üstlenmekte olan bal doğal antioksidan özelliği sayesinde deride meydana gelen bakteri ve mikrop oluşumlarını yok etmektedir. Balın kafa derisine bilinen başlıca faydası mantar oluşumları ve deri dökülmelerine karşı iyileştirici özelliğidir. Bu özelliğe sahip olan bal günümüzde bir çok saç kredi, saç spreyi, saç serumu ve şampuan üretiminde kullanılmaktadır.

Deri hastalıkları tedavisinde oldukça etkili özelliğe sahip bal ile vücutta meydana gelen enfeksiyonel yaralar, akne lekeleri, alerjik kızarıklıklar ve deri dökülmelerine karşı “antioksidan” özelliği sayesinde iyileştirici etki göstermektedir. Kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılmakta olan bal başlıca krem, sprey ve merhem içeriği ile cildinizde meydana gelen rahatsızlıklara karşı “onarıcı ve yenileyici” etkiye sahiptir. Bal doğrudan cilde temas etmesi ile de “parlak ve nemli” bir görünüm katmaktadır.

Sivilce ve akne oluşumlarına karşı “uyarıcı” etki yaratmakta olan bal cilt yüzeyinde meydana gelen yağlanmalar ve enfeksiyon bozuklukları kısa sürede iyileştirmektedir. Yüksek antioksidan özelliği sayesinde stres, sıkıntı ve beslenme bozukluklarına bağlı olarak cilt yüzeyinde beliren kuru ve iltihaplı cilt bozukluklarını kısa sürede düzeltme özelliğine sahip olan mucizevi ilaç bal ile yüzünüze “bal maskesi” yaparak cilt tahribatı mikrop ve bakterilerden korunarak zengin mineral takviyesine destek olabilirsiniz.

Saç Sağlığı

Saç sağlığı açısından oldukça zengin mineral ve vitaminleri içerisinde barındırmakta olan bal saç köklerini besleyerek saç yapısının kuvvetlenmesini ve zayıflayan saçların güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu özelliği ile saça “doğal parlaklık” katmakta olan bal aynı zamanda saç derisinde meydana gelen mantar, tahriş, deri dökülmeleri ve kepek oluşumlarını kısa sürede ortadan kaldırmaktadır. Günümüzde kozmetik üretiminde saç bakım kremleri, saç serumları ve şampuanlarda sıklıkla kullanıma sahiptir. Saç sağlığınızı korumakta olan mucizevi karışım “ballı saç maskesi” ile saç sağlığınıza destek olabilirsiniz.

Saç dökülmesi problemleri ile başı dertte olan kadın ve erkek bireyler için oldukça etkili olan bal ile saç sağlığınızı güçlü tutarak saç dökülmelerinin önüne geçebilirsiniz. Balın içerisinde yer alan fenolik maddeler ve askorbik asit sayesinde saç minelerini güçlendirerek saçın yapısını korumakta olduğu klinik araştırmalar neticesinde doğrulanmaktadır. Saç dökülmesine bağlı gelişen kellik problemlerine karşı “kellik karşıtı” mucizevi iksir olarak anılmaktadır.

Saç köklerini besleyerek saça parlak ve güçlü bir görünüm katmakta olan bal “antioksidan” özelliği sayesinde saç derisini de mikroplara karşı korumaktadır. Özellikle saç tabanında meydana gelen deri aşınmaları, tahrişler, mantar oluşumları ve deri dökülmelerine karşı oldukça etkili olan bal ile bakteri ve virüs oluşumlarını kısa sürede onarıcı etki sağlamaktadır. Saç derisi problemlerine karşı bal konsantreli saç serumları ve saç bakım ürünleri ile destekleyebileceğiniz gibi doğal yöntemlerden birisi olan “ballı saç maskesi” ile evlerinizde kolaylıkla saç sağlığınıza destek olabilirsiniz.

asa-001.jpg

Vücut Sağlığı

Vücut sağlığına tam destek sağlamakta olan bal yüzyıllardır yapılan araştırmalarda insan bedeninde inanması zor sonuçlar göstermektedir. Vücut fonksiyonları için oldukça önemli elementleri içerisinde barındırmakta olan bal ile amansız hastalıklara dahi şifa kaynağı olmaktadır. Balın vücut sağlığına bilinen başlıca faydaları arasında “bağışıklık sistemi dengeleyici, kemik güçlendirici, göz sağlığını koruyucu, cinsel güç arttırıcı ve organ sağlığı” özellikleri ile şifa kaynağı olmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip olan bal vücut içerisinde bakteri ve mikrop oluşumlarının önüne geçmektedir. Bir çok hastalığın ve vücut fonksiyonlarının görevini yerine getirememe sebebi olan bağışıklık sistemi bozukluklarına karşı vücut direncini yükselterek bağışıklık sisteminin dengede kalmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle soğuk kış aylarında meydana gelen hastalıklara karşı oldukça etkili sonuçlar göstermektedir.

Balgam söktürücü içeriği ile bal boğazda doğal ilaç etkisi yaratmaktadır. Boğaz enfeksiyonlarından meydana gelen rahatsızlanmalara karşı vücut içerisinde meydana gelen bakteri ve mikrop çoğalmasına bağlı olarak gelişen iltihabik reaksiyonlara karşı “balgam söktürücü” özelliği ile boğaz yapısının sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda sigara tüketimi yapmakta olan bireylerde de düzenli kullanımlarda nikotin ve zifiri bağlı oluşan balgam reaksiyonlarında “iltihap söktürücü” özelliğe sahiptir.

Göz sağlığı açısından oldukça zengin mineral ve vitaminleri içerisinde barındırmakta olan bal yapısında yüksek miktarda B1, B2, B3, B6 ve C vitamini içermektedir. Özellikle göz sağlığının korunmasında etken madde olan katalan enzimleri ile göz çevresinde meydana gelen çapak, iltihap ve göz enfeksiyonlarına karşı “antibiyotik” etki yaratmaktadır. Göz bölgesine değdirmemek şartı ile göz çevrenize maske olarak kullanmanız durumunda kızarıklık, kuruluk ve göz torbalarının şişkinliğine oldukça faydalı olacaktır.

Kemik sağlığı açısından oldukça önemli olan bal B ve C vitaminler ile zengin yapısı içerisinde yer alan yüksek oranda demir ve kalsiyum mineralleri ile kemik yapısını güçlendirmektedir. Özellikle genç bireylerde düzenli kullanılması ile sağlıklı kemik yapısına sahip güçlü ve kuvvetli oluşumlara yardımcı olacaktır. Aynı zamanda yaşa bağlı olarak meydana gelen kemik güçsüzlüğü, kemik ağrısı ve kemik erimesi hastalıklarına karşı iyileştirici özelliğe sahiptir.

Cinsel problemler ile meydana gelen cinsel iktidarsızlık ve akıntı durumlarına karşı oldukça etkili olan bal düzenli kullanımlarda cinsel problemlerin önüne geçmektedir. Özellikle erkeklerde “kaliteli sperm oluşumu” açısından çoğaltıcı etkiye sahip olan bal kadınlarda meydana gelen akıntı problemlerinde dindirici özelliğe sahiptir. Cinsel iktidarsızlık yaşamakta olan bireylerde “doğal afrodizyak” etkisi yaratmaktadır.

bal-001.jpg

Balın Diğer Faydaları

Olmazsa olmaz doğal ilaç özelliği ile vücut fonksiyonlarına tam destek sağlamakta olan balın balgam söktürücü, kemik güçlendirici, sistem düzenleyici, cilt yenileyici ve saç besleyici özelliğinin yanında bir çok hastalığa karşı “önleyici ve iyileştirici” etkiye sahiptir. Balın bilinen ve bilinmeyen tüm faydaları ile vücudunuzda meydana gelecek olan hastalıklara karşı kendinizi doğal tedavi ile koruyabilir, düzenli kullanımlarda hastalık oluşumları ve iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

  • Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üremesini hızlandırarak kanda ki oksijen oranını arttırır.
  • Kan dolaşımının hızlanması ve kan basıncının dengelenmesi ile bal genç ve yetişkin bireylerde görülen demir eksikliğine karşı giderici özelliğe sahiptir.
  • Probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak florasını düzenlemektedir.
  • Alerjik reaksiyonların oluşumunu engelleme özelliğine sahip bal vücut fonksiyonlarının dengede kalarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olmaktadır.
  • Zengin flavonoidler sayesinde kanser riskini azaltıcı etkiye sahip olduğu bilimsel araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır.
  • Mevsimsel hastalıklara bağlı olarak gelişen soğuk algınlığı, grip ve nezle oluşumlarında antioksidan özelliği sayesinde iyileştirici etkiye sahiptir.
  • Solunum yollarına bağlı enfeksiyonel oluşumların önüne geçmekte olan bal ses tellerinin zedelenmesine bağlı ses kısıklıklarına oldukça iyi gelmektedir.
  • Zengin glikoz oksidaz enzimleri sayesinde sindirim sistemini güçlendirmekte olan bal gastrit tedavisinde hidrojen peroksit arttırıcı özelliğe sahiptir.
  • Yorgunluk, halsizlik ve güçsüzlüğe karşı oldukça etkili olan bal düzenli kullanımlarda vücuda enerji verir.

Balın Zararları

Hastalıklara deva kaynağı olan balın saymakla bitmeyen faydaları arasında az da olsa fazla kullanımlarda ve hastalıklara karşı yan etkiler oluşturabilmektedir. Yeterli dozda ve uygun ayarda kullanımlarda yan etkilerin önüne geçseniz dahi bazı hastalıklara sahip bireylerin kullanımında problem yaratabilmektedir.

  • Kanser hastalığı ile tedavi görmekte olan bireylerde kanser hücrelerinin çoğalmasına ve üremesine neden olabilir. Kullanımdan önce hekim kontrolü gerektirmektedir.
  • Şeker hastalığı tedavisi görmekte olan bireylerde yüksek şeker oranı içeriğine sahip bal kullanımı insülin dengesini bozabilmektedir.
  • Bebeklerin kullanımı uygun değildir özellikle 3 yaş altı çocuklarda balın içerisinde bulunan clostridium bakterisi gıda zehirlenmesine bağlı olarak botulizm meydana getirebilmektedir.
  • Kilo problemi yaşamakta olan bireylerde fazla kullanımlarda iştah açtırıcı özelliği ile vücut dengesini bozabilmektedir.
  • Yöresel ve bölgesel ballara ait içeriği ağır karışımlarda oldukça dikkatli kullanım gerektirmektedir. Aksi taktirde vücut içerisinde dengesizlikler, ateş, çarpıntı ve kusma yapabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.