PİYASALAR

  • BIST 1009703.811.88%
  • ALTIN2495.50.46%
  • DOLAR32.580.1%
  • EURO34.8520.27%
  • STERLİN40.7040.18%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakanlık açıkladı: Araştırma gemisi Oruç Reis'e yeni görev!
Bakanlık açıkladı: Araştırma gemisi Oruç Reis'e yeni görev!

Bakanlık açıkladı: Araştırma gemisi Oruç Reis'e yeni görev!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, Oruç Reis sismik araştırma gemimiz Marmara Denizi'ndeki çalışmalarının hemen ardından Akdeniz'deki sismik araştırmalarını yapmak üzere bölgeye gönderilecek" açıklamasında bulundu.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İşte yapılan paylaşımlar:

 

ORUÇ REİS'E YENİ GÖREV 
Türkiye, Doğu Akdeniz'deki arama ve sondaj faaliyetlerine ayni azim ve kararlılıkla devam ediyor. Hem kendi kıta sahanlığınuzda hem de KKTC'nın Türkiye Petrolleri'ne verdiği ruhsat alanlannda çalışmalarımızı aralıksız surdüreceğiz. Arama ve sondaj gemilerimiz bölgedeki bütün operasyonlarını planlandığı şekilde yürütüyor ve yürütmeye devam edecek. Türkiye bolgedeki kaynakları arama, üretme ve uluslararası pazarlara iletme kabiliyet ve gücüne sahiptir. 
Fatih ve Yavuz Sondaj gemilerimiz ve Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Arama gemimizle bölgede sürdurdüğumüz faaliyetlerimize şimdi dördüncü gemimizi de dâhıl ediyoruz. Ağustos 2017'den bu yana Karadeniz ve Marmara'da sismik araştırmaların' sürdüren MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz de Marmara Denizi'ndeki çalışmalarının hemen ardından Akdeniz'deki sismik araştırmalarını yapmak üzere bölgeye gönderilecek. 
Öte yandan, Türkiye'nin bolgedeki egemenlik haklarını yok sayacak her türlü girişim karşısında ilgili Bakanlıklarımızla beraber koordinasyon içerisinde gerekli tedbirleri almaya da devam edeceğiz. 
 

Fatih DÖNMEZ T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI 

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLİĞİ 
 

 

 

 

 

sjfsg,.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.