PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2507.0770.93%
  • DOLAR32.5830.1%
  • EURO34.8130.17%
  • STERLİN40.521-0.26%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bakan Yardımcısı Ceylan Bangladeşli heyet İle bir araya geldi
Bakan Yardımcısı Ceylan Bangladeşli heyet İle bir araya geldi

Bakan Yardımcısı Ceylan Bangladeşli heyet İle bir araya geldi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Bangladeş Arazi İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saifuzzaman Chowdhury ve berberindeki heyet ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bir araya geldi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bangladeş Arazi İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saifuzzaman Chowdhury ile beraberindeki heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ağırladı.

İki ülke heyetleri arasındaki görüşmelerde Türkiye ile Bangladeş arasında çevre ve şehircilik alanlarında yapılması planlanan iş birliğine ilişkin detaylar ele alındı. Görüşmede iki ülke arasında önümüzdeki günlerde bir mutabakat zaptının imzalanması kararlaştırılırken bu mutabakat zaptının Türkiye ve Bangladeş arasında yapılacak iş birliğinin kapsamını belirleyeceği belirtildi.

Bakan Yardımcısı Ceylan ile birlikte Bakanlık yetkililerinin de katıldığı görüşmede konuk devlet bakanına, Türkiye’de çevre ve şehircilik alanında hayata geçirilen projelerin ayrıntılarından söz edildi. Bangladeşli heyeti kabul eden Ceylan, ikili görüşmede Chowdhury’e, düzensiz atık depolama sahalarının rehabilitasyonu, atık suların arıtılması ve yeninden kullanımı, deniz kirliliğinin önlenmesi, şehirlerde hava kirliliğinin önlenmesi,  iklim değişikliği gibi konularda iş birliği ve fikir alışverişi yapmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

 

mehmet-ceylan-banglades-heyet.jpg

f1.jpg

 

Yenikapı Haber
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.