PİYASALAR

  • BIST 1009086.270.07%
  • ALTIN2324.8970.79%
  • DOLAR32.3660.12%
  • EURO34.97-0.19%
  • STERLİN40.913-0.32%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Selçuk’tan Erteleme Açıklaması
Bakan Selçuk’tan Erteleme Açıklaması

Bakan Selçuk’tan Erteleme Açıklaması

Covid-19 döneminde kapanan okulların ardından ikinci dönemlerde okul sınavları ile ilgili milyonlarca öğrenci haber beklerken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan önemli bir açıklama geldi.

A+A-

Lise öğrencileri, yeni tip covid-19 salgını sebebiyle yeni eğitim öğretim döneminde ilk dönem karna alamamıştı. Pandemi sonrasında yarım kalan sınavların sonrasında okulların tekrardan kapatılması ile beraber karne alamayan öğrenciler, sınavların online bir ortamda gerçekleşmesi adına sosyal medyada gündem yaratmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin taleplerinin ardından ertelenen sınavlar ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

1 Mart İşaret Edildi

Uygulamalı eğitim vermekte olan liseler, 1 Mart 2021 tarihi ile beraber tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlama kararı aldı. Lise öğrencilerinin Kasım ayındaki ilk ara tatil dönüşünden sonra uzaktan eğitime geçmesiyle beraber, öğrencilerin ilk dönemdeki sınavları yarıda kalmıştı. Gerçekleştirilemeyen sınavlar ile beraber okullarda yüz yüze yapılması planı, geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Bakan Selçuk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, salgının günlük olarak takip edildiğini belirtti.

Öğrencilerin Sesini Duyuyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin sınavlar ve okullar ile ilgili olarak seslerini duyduklarını söyledi. Selçuk, sınavlarda yapılacak ertelemelerin yakın zamanlarda çalışma yüklerini artıracaklarını belirtti. Bakanlık olarak bu yükün destekleme programları tasarlamalarının da önüne geçeceğini söyleyen Selçuk, ilerleyen dönemlere sorun biriktirmemek adına zamanında çalışmanın uygun olduğuna dikkat çekti.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.